Ne bacati! 8 iznenađujućih upotreba kućanske ambalaže

Podijelite na

Uštedite dragocjeno vrijeme i novac pa reciklirajte ambalažu iz hladnjaka, kupaonice i smočnice na ove kreativne načine. Bonus dodatak: smanjite količine otpada i tako doprinesite svojem okolišu

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 10.8.2017 / 11:29

Kartonska kutija za jaja

Kartonska kutija za jaja (Foto: Living4Media)

1. Čak i ako ste potrošili sav maslac, nemojte odmah baciti njegovo pakiranje. Spremite ga do prvog pečenja kolača, pa ambalažom 'namastite' tepsiju.

2. Kartonska kutija od jaja pravo je vrelo inspiracije za dodatnu upotrebu: možete je iskoristiti za pohranjivanje sitnih predmeta, iskoristiti kao potpalu za vatru, ili ju zalijepiti na zidove i tako izolirati zvuk u prostoriji.

3. Iskoristite plastične vrećice iz trgovina za odlaganje smeća, kao 'materijal' za pakiranje stvari, ili kao pokrov namještaja i parketa kad ličite zidove.

"Ne bacajte omot od maslaca, već njime namastite lim za pečenje kolača"

4. Odrežite rub omotnice od računa pa ju 'navucite' preko stranice knjige, i tako označite gdje ste stali sa čitanjem.

5. Plastične plitice od pakiranog voća ne morate baciti u smeće nakon što pojedete vitaminske bombice. Iskoristite ih za pohranu stvari u smočnici, kupaonici ili slično.

6. Dobro operite kupljenu bocu od kemijskog sredstva za čišćenje s raspršivačem, pa je potom iskoristite za domaće pripravke za poliranje i čišćenje.

7. Mrežica u kojoj se prodaju mandarine ili krumpir ima idealnu teksturu za čišćenje tvrdokornih mrlja od vodenog kamenca.

8. Karton od wc papira i papirnatih ručnika iskoristite kao podlogu za omatanje božićnih lampica, kabolova i drugih predmeta koji se inače lako zapetljaju.
 

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se