Felacio (oralno zadovoljavanje muškarca) i kunilingus (oralno zadovoljavanje žene) bez sumnje su aspekti seksualnog života o kojima se puno raspravlja. Jedna od ovih tehnika pružanja seksualnog zadovoljstva često je zanemarena

Istraživanja pokazuju da će mnoge žene rado udovoljiti želji partnera za felacijom, ali neće se pobuniti ako on njima odbije pružiti oralno zadovoljstvo.

Osjećaju se nesigurno u toj situaciji, pogotovo ako su već imale partnera koji nije bio sklon kunilingusu, i zato ne žele izraziti svoju želju, a stručnjaci smatraju da je to greška koja dovodi do nezadovoljstva.

Mnoge žene rado udovoljiti želji partnera za felacijom, ali neće se pobuniti ako on njima odbije pružiti oralno zadovoljstvo.

Slažu se kako je najbolji seks onaj u kojem vlada pravilo reciprociteta. Oba partnera trebala bi jednako sudjelovati u seksualnom odnosu, jednako dobivati i davati, po pitanju emocija i tehnika pružanja zadovoljstva.

STAV MUŠKARACA PREMA KUNILINGUSU

Pogrešan stav prema oralnom seksu kod žena, ali i muškaraca nije novost. Zanimljivo je da mnogi muškarci bez problema priznaju kako se ne žele upuštati u kunilingus, ali to ne znači da će odbiti felacio. Dapače, većina njih i dalje će poticati partnericu da ih oralno zadovolji.

Kao razlog za odbijanje kunilingusa muškarci navode teksturu, okus ili miris intimnog područja, strah od loše ‘izvedbe’, neugodu ili loša iskustva u prošlosti. Najčešći ‘okidač’ odbijanja je sam izgled ženske vulve. Stručnjaci kažu kako se generacijama muškaraca nametala kriva percepcija ženskog intimnog područja kao nečeg što ‘nije lijepo ili poželjno’, poticao se osjećaj srama zbog interesa za vulvu i upravo otuda proizlaze motivi za odbijanje kunilingusa.

Generacijama muškaraca nametala se kriva percepcija ženskog intimnog područja kao nečeg što ‘nije lijepo ili poželjno’.

Negativnim komentarima na račun izgleda intimnog područja muškarci u ženama svjesno ili nesvjesno stvaraju nesigurnost. Žene se zbog toga mogu osjećati nepoželjno i neprivlačno, a ako su njihovi partneri uz to i dalje veliki ljubitelji felacija, u njima se stvara revolt. Međutim, rijetko će s partnerima povesti otvoreni razgovor o toj temi, u većini slučajeva prešutjet će činjenicu da su nezadovoljne, a u njihovom seksualnom odnosu i dalje neće biti mjesta za ‘reciprocitet’.

ORALNI SEKS – ČIN POVJERENJA I INTIMNOSTI

Oralni seks stručnjaci nazivaju ultimativnim činom intimnosti i povjerenja. Kod žena kunilingus stvara stanje duboke povezanosti. Žena se osjeća poželjno, zadovoljeno, ‘zbrinuto’ u seksualnom smislu. Većina žena treba direktnu stimulaciju klitorisa kako bi doživjela orgazam, a oralni seks veliki je užitak upravo zbog toga što je fokus na klitorisu.

Odbija li vaš partner kunilingus, ali ne i felacio?

glasova:

Muškarci koji vole kunilingus priznaju da je glavni razlog za to pomalo ‘sebičan’ – osjećaju se odlično zbog spoznaje da mogu zadovoljiti partnericu. Magazin Mic proveo je istraživanje među svojim muškim čitateljima koji se ne plaše oralnog zadovoljavanja žena i saznao zašto toliko uživaju u tome, a u nastavku pročitajte neke od njihovih izjava.

Kod žena kunilingus stvara stanje duboke povezanosti. Žena se osjeća poželjno, zadovoljeno, ‘zbrinuto’ u seksualnom smislu.

'Ja guštam samo ako gušta i moja partnerica. Ne želim seks samo zbog toga da bi meni bilo dobro. Želim vidjeti da ženi odgovaraju moje vještine.'

‘Volim oralni seks jer je to jedno od najvećih zadovoljstava koje mogu pružiti ženi. Seksi je kad čujem i osjetim njezine reakcije'

Mene to pali. Volim taj čin. To je, bez sumnje, najprovjereniji način dovođenja partnerice do vrhunca. Primijetio sam da je sam seks puno zabavniji, opušteniji i intenzivniji ako počne s kunilingusom.
Ne dajem da bih dobio. Mislim da oralno zadovoljavanja partnerice zapravo povećava osjećaj zadovoljstva za nas oboje.'

'Ja sam u dugoj vezi. Prizor mog golog tijela koje je vidjela tisuću puta sigurno nije dovoljna predigra. Kunilingus je super način za premošćivanje instantne potrebe muškarca za penetracijom i ženskom potrebom da seks dolazi u postepenim fazama.'


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju