Kad uhvati glad, često nam u rukama završi nešto masno ili slatko što nam u trenu utaži želju za slasnim zalogajem. Kvalitetan međuobrok osim sitosti može organizmu donijeti energiju pa vam predlažemo za kojim namirnicama posegnuti kada vas sljedeći put uhvati nelagoda u trbuhu.

1. Integralne žitarice

Integralne ili cjelovite žitarice sadrže veći udio vlakana zbog kojih duže osjećamo sitost. Osim što su bogate proteinima, cjelovite žitarice sadrže različite minerale, poput magnezija, željeza, selena te A, B i E vitamine. Punozrnati, hrskavi, čokoladni, voćni i s ječmenim sladom, Grancereale keksi jednostavan su međuobrok koji možemo konzumirati u bilo kojem trenutku, a savršeno se slažu uz okrepljujuća pića poput kave i čaja.

2. Bobičasto voće

Punozrnati, hrskavi, čokoladni, voćni i s ječmenim sladom, Grancereale keksi jednostavan su međuobrok koji možemo konzumirati u bilo kojem trenutku, a savršeno se slažu uz okrepljujuća pića poput kave i čaja.

Borovnice, brusnice, maline, ribiz i ostalo bobičasto voće obiluje vlaknima, tvarima koje su važne za pravilan rad probavnog sustava. Borovnice su poznate po tome što pozitivno djeluju na sposobnost učenja i pamćenje, brusnice su prirodna zamjena za antibiotik, a maline su idealne za gubitak viška centimetara. Bobičasto voće možete jesti samostalno, kombinirati uz jogurt ili ih staviti u smoothie. Kako god bilo, osim uživanja u kiselkasto slatkom okusu, vaš će organizam profitirati od ovog malog čuda prirode.

3. Kokice

Iako ih se najčešće sjetimo prilikom gledanja filma, kokice su savršen međuobrok jer mozgu šalju poruku sitosti. Najveći dio kokica čine kompleksni ugljikohidrati koji su kvalitetan izvor energije. Dobar su izvor vlakana i antioksidansa, no mana im je što se uglavnom spremaju na ulju. Stoga uživajte u njima, ali nemojte pojesti punu zdjelu, radije je podijelite s kolegama ili prijateljima.

4. Brokula

S obzirom na to da nije namirnica koju imamo običaj jesti samostalno, brokulu kao međuobrok možete pripremiti u smoothiju uz banane i grčki jogurt. Ova zelena namirnica puna je C, A i K vitamina. Osim što daje sve neophodno za zdravlje, pomlađivanje i detoksikaciju organizma, brokula vrhunsko mjesto na listi ‘’supernamirnica’’ dobiva i zahvaljujući visokoj dozi sulforafana za koji se smatra da sprječava rak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju