U životu naiđemo na neke priče koje posebno dirnu dušu, koje nas i promjene, koje ne zaboravljamo. Jednu takvu životnu priču ima Tom Mitchell iz Virginije u SAD-u, tattoo majstor i osnivač organizacije Stillbrave Childhood Cancer Foundation (Renegade) koja pomaže djeci oboljeloj od raka i njihovim obiteljima.

 

Djevojčica Shayla Mitchell prije devet godina izgubila je bitku s rakom, a njen otac Tom Mitchell sa svojom je kćeri tijekom njena liječenja proveo stotine dana i noći u bolnici u kojoj je i spavao. Obećao joj je da će u bolnici provesti svaku noć do njena ozdravljenja. Na žalost, Shayla je preminula, a njen tata, kako je rekao, tada nije izgubi samo kćer nego i najbolju prijateljicu.

Shayla je bila nevjerojatno hrabra djevojčica koje se nikada nije prestala boriti. Izdržala je sate i sate brutalne kemoterapije i radijacije, doživjela je mnoge komplikacije uključujući pet operacija srca, nebrojene transfuzije krvi i neuspjeli pokušaj transplantacije koštane srži. Proveli smo stotine noći zajedno u bolnici.

U životu naiđemo na neke priče koje posebno dirnu dušu, koje nas i promjene, koje ne zaboravljamo. Jednu takvu životnu priču ima Tom Mitchell iz Virginije u SAD-u, tattoo majstor i osnivač organizacije Stillbrave Childhood Cancer Foundation



Unatoč njenoj borbi, nikada se nije prestala boriti i uz sve to i dalje se brinula i za mene. Jako mi nedostaje. Ona nije bila samo moja kći nego i moja najbolja prijateljica... Zaista sam bolji čovjek zato što sam nju poznavao
, napisao je Tom Mitchell na Facebook stranici organizacije Stillbrave Childhood Cancer Foundation (Renegade) koju je osnovao nakon Shayline smrti.

Ovo neprofitna organizacija pokrenuta je kako bi se završilo ono što Shayla nije mogla
, poručuje Tom. Organizacija pruža podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima, a dogodile su se ondje i neke izuzetne ljubavne priče. Jednu takvu priču Tom Mitchell podijelio je na Facebooku.



Jednoga dana predivna ptičica šapnula mi je na uho. Ispričala mi je ljubavnu priču... Ljubavnu priču iz Renegadea.

Jednom je živio jedan mladić Jeriel koji je imao rak i bio je jako zaljubljen u svoju predivnu djevojku Lizzie. Jerielova budućnost nije sigurna jer se već jako dugo bori s rakom i ponestaje mu opcija za liječenje. Međutim, na ovu ljubav neće utjecati tako trivijalne stvari. Ova ljubav veća je od raka, veća od života i puno, puno veća od smrti.

Ta ista ptičica rekla mi je da se zbog financijskih teškoća ta mladenka bojala da za svoje vjenčanje neće moći priuštiti niti cvijeće.

Djevojka se ipak nije pokolebala. Kada sam je upoznao u klinici za kemoterapiju rekla mi je kako razmišlja o umjetnom cvijeću za svoj buket i za djeveruše i djevere. To su si jedino mogli priuštiti, ali za nju je to bilo u redu jer je njena ljubav bila puno veća od trivijalnih stvari kao što je cvijeće.

Oko pet sekundi razmišljao sam o toj iskrenoj, čistoj, bezuvjetnoj, prelijepoj ljubavi koja oduzima dah, i iako sam već znao odgovor, upitao sam je:

'Ima li išta umjetno (lažno) u tvojoj ljubavi?'

Nagnula je glavu i šapnula mi 'Ne gospodine, nema.'

'Onda nećeš imati umjetno cvijeće na svom vjenčanju', rekao sam.

'Otiđi i izaberi najljepši buket koji možeš zamisliti i onda izaberi i najljepše cvijeće za cijelo vjenčanje i pošalji račun meni!'

Jeriel and Lizzie vjenčali su se prošli vikend i iako nisam mogao prisustvovati njihovu vjenčanju, iz fotografija mogu vidjeti da je vjenčanje bilo savršeno i da je cvijeće bilo savršeno... Baš kao i njihova ljubav.

Veliko hvala mojoj omiljenoj cvjećarni Twinbrook Florist i Gabrijeli Marquez na svoj vašoj pomoći da se ova čarolija ostvari.

Saznajte i istinu iza fotografije mladenaca koja je dirnula stotine tisuća duša.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju