Donje rublje samo po sebi nije namijenjeno da bi nas grijalo, ali kada je vani jako hladno bodiji, potkošulje i gaćice visokog struka itekako dobro dođu. A dobro je znati i kakav je donji veš, onaj od pamuka ili sintetike, bolje nositi kada se Celzijevci vrte oko nule

Slojevito odijevanje neizbježno je po hladnim zimskim temperaturama, a sve počinje od donjeg rublja. Iako, da bi nam bilo toplo, nije presudno kakvo je donje rublje, već što smo odjenuli gore, za hladnijih dana žene često odjenu bodije, potkošulje i gaćice visokog struka koji će osjetljive dijelove tijela zaštiti od hladnoće.

Suvremena tehnologija omogućuje da umjetni materijali budu jako ugodni i brojnim svojstvima nadilaze prirodne materijale

Mnogi preferiraju nositi pamučno donje rublje koje dobro upija vlagu i udobno je za nošenje, ali njegova je slabost što se sporo suši. To rublju od umjetnih materijala, odnosno sintetike daje prednost jer ono ne upija vodu i brzo se suši.

Suvremena tehnologija omogućuje da umjetni materijali budu jako ugodni i brojnim svojstvima nadilaze prirodne materijale. Mogu se napraviti onakvima kakve želite: topli ili hladni, debeli ili tanki, elastični ili neelastični, ističe Maja Ratajc, kreativna direktorica u Lisci.

Donje rublje od umjetnih materijala naročito je dobro nositi kada smo na skijanju jer se prilikom skijanja, kao i prilikom bilo koje druge fizičke aktivnosti, tijelo zagrije i znoji. A svima je poznato da mokri donji veš i odjeća ostavljaju neugodan i hladan osjećaj prilikom nošenja. Osim toga, možemo se prehladiti zbog čega se nakon fizičke aktivnosti treba preodjenuti.

Pamučno donje rublje postane mokro, odnosno napije se vlage i ne odvaja je od tijela. Rublje od umjetnih materijala ne upija toliko vlage kao pamuk stoga u tom rublju nismo mokri, dodaje Maja Ratajc.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju