Putovanja, avantura, ljepote života i otkrivanje sebe, samo su dio zanimljive istinite priče koju opisuje film 'Jedi moli voli'. Prekrasna Julia Roberts je kroz ulogu Liz Gilbert uspjela doprijeti do žena diljem svijeta, ali i upoznati samu sebe

Film 'Jedi moli voli' prati Liz Gilbert (Julia Roberts) koja putuje svijetom diveći se njegovim ljepotama, istovremeno ponovo otkrivajući sebe i povezujući se sa svojim unutarnjim bićem.

Našavši se na životnoj raskrsnici nakon razvoda, Gilbertova uzima godinu dana dopusta na poslu i, sasvim neočekivano, napušta udobnost vlastitog života kako bi ga iz temelja promijenila.

Kroz čudesna i egzotična putovanjima otkriva razne stvari. U Italiji jednostavnost uživanja u hrani, u Indiji snagu molitve, a na Baliju unutarnji mir i ravnotežu ljubavi. Nastao prema inspirativnoj istinitoj priči, film Jedi moli voli dokazuje kako doista postoje mnogi načini da se opustite i vidite svijet.

Osim Julije Roberts u filmu glume Javier Bardem, James Franco, Richard Jenkins, Viola Davis, Billy Crudup i Javier Bardem. Redatelj je Ryan Murphy, producentica Dede Gardner, a scenaristi Ryan Murphy i Jennifer Salt. Film je nastao prema knjizi Elizabeth Gilbert.

Izvršni producenti su Brad Pitt, Stan Wlodkowski i Jeremy Kleiner, direktor fotografije Robert Richardson, ASC, scenograf Bill Groom, montažer Bradley Buecker, kostimograf Michael Dennison, a glazbu je napisao Dario Marianelli.

Svaki čovjek ima svoj put, određeni trenutak u životu kada mora iznova otkriti ono što doista je i što želi od života

Julia Roberts pročitala je memoare Elizabeth Gilbert 'Jedi moli voli' čim su objavljeni 2006. godine. Poslala je knjigu jednoj od svojih najboljih prijateljica, pročitale su je istovremeno i obje su se trenutno mogle povezati s pričom.

'Svaki čovjek ima svoj put, određeni trenutak u životu kada mora iznova otkriti ono što doista je i što želi od života', komentira Roberts.

Ova knjiga doživjela je izvanredan uspjeh s preko 6,2 milijuna prodanih primjeraka u SAD-u i prijevodom na 40 jezika diljem svijeta. Upravo je knjiga u Juliji probudila želju da se priključi snimanju filma.

Tema knjige, biti iskren sam prema sebi, postala je pokretačka snaga scenarija.

Od prvog trenutka kada je producentica Dede Gardner pročitala knjigu, jedini izbor za ulogu bila je Julia Roberts koja je u Rimu dobila priliku upoznati pravu Elizabeth Gilbert.

'Ona je divna osoba, govori i gestikulira na poseban način i nisam je željela imitirati. Ona je prekrasno ljudsko biće', objašnjava glumica.

Kao i s odabirom Julije za glavnu ulogu, filmaši nisu vidjeli drugog izbora nego snimati na stvarnim lokacijama koje je Glibertova posjetila na svom putovanju

Kada zbog razloga koji su bili izvan njihove moći nisu mogli snimati na izvornim lokacijama, imali su nevjerojatan broj fotografija prema kojima su ih rekonstruirali.

>> Darujemo vam majice iz filma!

>> Prepustite se uzbudljivim stranicama bestselera 'Jedi moli voli'

No ne samo da su snimali na stvarnim lokacijama, već su snimali i kronološkim redom, prvo u New Yorku, zatim u Italiji, potom u Indiji i na kraju na Baliju.

Prvi komadić puzzle koji su trebali složiti bio je raspored snimanja. Ne samo da su morali računati na dostupnost glumaca nego i na vremenske prilike u svakoj pojedinoj zemlji te na pomoćnu ekipu na filmu.

Neke su lokacije posjedovale infrastrukturu potrebnu za snimanje filmova i već su ugostile mnoga snimanja, dok na drugima, poput Balija, nikada nije bio sniman ovako velik film.

Na vama je da rezervirate ulaznice za kino i pričekate četvrtak 7. listopada kada se ova topla priča s Juliom Roberts u glavnoj ulozi počinje pokazivati u našim kinima!

Pogledajte službenu stranicu filma!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju