Efekt štikli koji dodaje visinu, izdužuje noge, popravlja držanje i podiže guzu, vole gotovo sve žene. No za idealan hod u visokim potpeticama ipak treba znati i svladati neke osnovne vještine. Evo što sve, osim trebate za idealan 'život na visokoj nozi'.

1. Najljepši par za lagan korak na visokoj peti
Kako bi se osjećali i izgledali poput kraljice uskočite u štikle koje obožavate. No ukoliko se ne usudite odmah na početku uskočiti u štikle svojih snova pokušajte s popularnim wedges tenisicama. Daju visinu, a u njima je ipak malo lakše svladati vještinu hoda na ekstra centimetrima.

2. Brus papir kao pomagač
Iako vam se može činiti suluda ideja da brusnim papirom malo izbrusite potplate taj trik bi vam mogao dati stabilnost pri hodu. Naime, za razliku od glatkih potplata, lagano izbrušeni ipak će vam dati sigurnost da se nećete neugodno poskliznuti i u najmanju ruku osramotiti.

Iako vam se može činiti suluda ideja da brusnim papirom malo izbrusite potplate taj trik bi vam mogao dati stabilnost pri hodu

3. Odmor u udobnom naslonjaču
Hodati u visokim petama zna biti naporno kako za noge tako i za kralježnicu. Stoga kad god imate priliku sjednite i odmorite se. Na taj način dajete svojim stopalima priliku da se odmore, a i pokazujete seksi noge u ubojitim štiklama.

4. Gracioznost od glave do pete
Hodati graciozno u visokim potpeticama lijepo je iskustvo koje mijenja držanje tijela. Naime, mijenja se položaj kukova, uključenost trbušnih mišića, a uz malo volje u štiklama ćete umjesto šlampavo izgledati elegantno.

Sve što trebate je zabaciti ramena unatrag, uvući trbuh, podići glavu. S vremenom i vježbom pronaći ćete balans. A upravo je vježba i ključ savršenog nošenja štikli. Obucite ih dok ste u stanu i kad jednom svladate balans vrijeme je za izlazak u javnost. Svakako imajte na umu da je korak u štiklama malo kraći, jer visoke pete prirodno tjeraju da hodate sporije i ženstvenije.

5. Različite površine zasebna iskustva
Kako bi stekli dodatno samopouzdanje probajte hodati u štiklama na različitim površinama. Nije isto hodati po parketu, 'nabadati' na asfaltu ili pokušati pretrčati travnatu stazu. Što više površina probate osjećaj sigurnosti bit će veći.

Savjet plus: nezgode se događaju
Čak se i moćna 'crna pantera', Naomi Campbell spotaknula i to na reviji Vivienne Westwood 1993. Pa što onda, nevolje se događaju. Ako doživite sličan scenarij nemojte se obeshrabriti i pomisliti kako ste osuđeni na ravne cipele. Ustanite, nasmijte se i samo naprijed.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju