Volite li kruh, ali želite smršavjeti? Pronašli smo tri zdrave alternative za klasični pekarski proizvod, koje ne sadrže gluten, a jeftinije su sličnih proizvoda u trgovinama.


1. Kukuruzne tortilje

Kukuruz nema glutena, a pun je prehrambenih vlakana koji potiču rad probave, snižavaju krvni tlak i razine lošeg kolesterola. Od nešto kukuruznog brašna i vode napravite tanke ‘krušiće’, prepržite ih na tavi, a potom napunite omiljenim povrćem, mesom ili sirom.

Ove zdrave zamjene za kruh ne sadrže gluten pa se preporučuju osobama koje pate od celijakije ili paze na unos hranjivih tvari u organizam.

Upotrijebiti ih možete baš onako kako biste postupali i s kriškama običnog kruha.

2. Oopsie kruh
Ako u svojoj prehrani ne želite ni mrvicu brašna, napravite oopsie kruh. Riječ o proizvodu koji nalikuje na domaći kruh, ali se priprema od jaja, svježeg sira i soli. Ovdje otkrijte recept za kruh bez brašna, koji je namijenjen za one koje vole jesti kruh, ali žele smršavjeti.

3. Palačinke od cvjetače
Jeste li znali da od cvjetače možete napraviti kruščić? Pola manje glavice cvjetače operate, usitnite joj cvjetove, pa ih pomiješajte s jednim jajem, soli, paprom te nešto sira.

Na papiru za pečenje rasporedite smjesu u obliku manjih palačinki, pa ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 40 minuta dok se do kraja termički ne obrade, i ne postanu suhe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju