Izgradnja snage i bolje fizičke spremne ne postiže se samo tjelovježbom već i pravilnom prehranom. A želite li biti u boljoj formi i više fit možete posuditi i jelovnik naj-fit žene na svijetu, 23-godišnje Islanđanke Katrin Davidsdottir

Zašto je Katrin Davidsdottir naj-fit žena na svijetu? Zato jer je dvije godine za redom (2015. i 2016.) pobijedila na natjecanju CrossFit Games na kojem mogu sudjelovati samo najizdržljiviji ljudi.

CrossFit Games je atletsko natjecanje koje se sastoji od različitih vrsta vježbi, a većinom se radi o aerobiku, dizanju utega i gimnastici te dodatnih elemenata netipičnih za režim CrossFita poput plivanja u oceanu i softballa. Igre se opisuju kao događaj na kojem se određuju ljudi s najboljom fizičkom formom na svijetu, a tijekom natjecanja sudionici moraju biti spremni na sve.

Katrin Davidsdottir, naj-fit žena na svijetu, dan počinje doručkom koji se sastoji od tri pržena jaja, pola avokada, voća i kave s mlijekom

A da je Katrin Davidsdottir zaista spremna na sve dokazuje i podatak da čučnjeve radi dok na sebi ima teret od 114 kilograma. Pa što to ova snagatorica jede da može podići toliki teret? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan, a otkrila ga je sama Katrin.

1. 'Dan počinjem doručkom koji se sastoji od tri jaja pržena s obje strane, pola avokada, voća i kave s mlijekom. Moram pojesti jaja, inače mi dan neće dobro početi', kaže 23-godišnja Islanđanka te dodaje da prvo pojede pola avokada, a zatim popije kavu s mlijekom kako bi na početku dana dobila dovoljno masnoća koje joj služe kao pogonsko gorivo. Pročitajte i koju je hranu najgore jesti za doručak.

2. Na dobar dan, kada stigne pojesti ručak, na meniju su joj salata od piletine i druga polovica avokada. Što je s danima kada ne stigne ručati?

'Jedem čim završim trening te popijem vodu s kokosom kojoj dodam žlicu proteinskog praha od čokolade i porciju voća.' Isprobajte i ručak za 10 kuna od 3 sastojka koja svi imamo u kuhinji.

3. Za večeru, žena s najboljom formom na svijetu jede puno tamno zelenog povrća, poput špinata, kelja i brokule. Tome doda bjelančevine u obliku piletine ili lososa koji je bogat zdravim masnoćama i vitaminom D.


Katrin priznaje da se ovakvog režima prehrane ne pridržava uvijek strogo.

'Kada žudim za nekom hranom, onda je to uvijek slatko. Moja ishrana prilično je jednostavna jer tako i želim. Tu i tamo pojedem čokoladu i kolač, definitivno sam slaba na slatko', kaže.

Želite li i vi isprobati način prehrane naj-fit žene na svijetu, ovo su 2 najvažnija pravila kojih se morate pridržavati:

1. Ako vam je u planu pojačati trening, bitno je da povećate i unos bjelančevina, a idealno je ako 20 do 30 posto kalorija, koje unesete svaki dan, dolazi od bjelančevina. Također, povećajte unos ugljikohidrata, a cilj vam treba biti da dnevno unesete 30 do 35 posto kalorija iz ugljikohidrata. Bjelančevine će tijelu dati energiju, a ugljikohidrati će pomoći u obnavljanju mišićnog tkiva.

2. Povrće za večeru je ključno jer je izvrstan izvor vlakana i energije, a idealno će biti ako pojedete 300 do 500 grama.

 

 

 

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju