Ugljikohidrati su izvori energije, ali i pretjeranih kilograma ako se konzumiraju u velikim količinama te bez kontrole. Pippa Middleton dokazuje da oni mogu biti osnova nečijeg jelovnika, a istovremeno ne utjecati na širinu struka


Pippa Middleton
iznimno je aktivna osoba koja se bavi trčanjem maratona, biciklizmom, jedrenjem, tenisom i drugim sportovima, pa njezin jelovnik traži veći i kontroliraniji unos kalorija u organizam nego što bi se na prvu pomislilo.

Jedem dosta smeđe riže, leće, kvinoje i slatkog krumpira, a za doručak obično uzmem zobenu kašu i tost od raženog kruha, otkrila je Pippa Middleton.

Pokušavam jesti što je moguće više cjelovitih žitarica, ugljikohidrata koji mi daju energije i barem tri obroka na dan,’ otkrila je Pippa Middleton medijima, te dodala:

Povećavam veličinu svojih porcija ovisno o tome u kojoj sam fazi treninga, jedem dosta smeđe riže, leće, kvinoje i slatkog krumpira, a za doručak obično uzmem zobenu kašu i tost od raženog kruha.’

Unatoč tome, 32 godine stara sestra vojvotkinje od Cambridgea priznaje da nije pretjerano izbirljiva kada je hrana u pitanju, s obzirom da uživa u širokoj lepezi namirnica.



Tjedan prije nekog sportskog događanja počinjem se pitati jedem li dovoljno hranjivih tvari, pa iz jelovnika izbacim sav alkohol, rafinirani šećer i procesuiranu hranu.’

Kada ne trenira, dopusti si i kakav grješan zalogaj poput čipsa, čokolade i pokoje čaše crnog vina. No uglavnom živi s vjerovanjem da je umjerenost u svim stvarima jamstvo zdravog života.

Znam da ako svakoga tjedna ubacim tri do pet treninga, bez ozbira je li riječ o polusatnom joggingu, jednosatnoj šetnji ili teniskom meču, da ću se osjećati bolje, imati više energije, bolje spavati i probavljati hranu, pa se trudim da vježbanje bude moj prioritet bez obzira na to koliko imala posla,’ zaključuje Pippa Middleton.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju