Kiša rominja po prozoru i tako je ugodno u krevetu. Teško se probuditi, još teže ustati iz kreveta.

Spavaća soba u jesen treba biti ujedno i ugodna i stimulirajuća da ipak poželite ustati. Za početak stavite mekani tepih sa svake strane kreveta. Ništa ne može toliko pokvariti jutro kao izlazak iz toplog kreveta na hladan pod.

Jesen je najbolje doba za unijeti tematske promjene u vašu spavaću sobu. Neka vam sama priroda divnih boja jeseni posluži kao inspiracija. Priroda se mijenja pred našim očima, lišće mijenja boju. Unesite dio tog ugođaja u sobu i lakše podnesite promjenu godišnjeg doba.

1. Boje

Složit ćete se kako su boje jeseni divne, kako u prirodi, tako i u interijeru. Izbor boja zidova spavaće sobe, posteljine, tepiha i samog namještaja ovisi o osobnoj sklonost nekoj boji. Poigrajte se bojama jesene te izaberite žutu, krem, zelenu, narančastu ili zlatno smeđu.

2. Promijenite madrac i jastuk

Razmislite je li promjena godišnjeg doba i vrijeme za promjenu madraca i jastuka, najvažnijih stvari u spavaćoj sobi. Ukoliko još uvijek dvojite imate li odgovarajući madrac i jastuk, vodite se slijedećim napucima i sigurno nećete pogriještiti:
- Izaberite pravu veličinu
- Mislite na svoju kralježnicu
- Izaberite udobnost
- Obratite pažnju na standarde proizvodnje koji jamče kvalitetu, higijenu i zaštitu

Prilikom izbora jastuka i madraca, planirajte vrijeme za tu kupovinu i odaberite one koji odgovaraju baš vama! Dormeo AIR PLUS madrace odlikuje odličan stupanj potpore i različite su tvrdoće u gornjem dijelu, tako da svatko može odabrati madrac prema vlastitim potrebama. Mekši madrac AIR PLUS LUX češće će odabrati oni koji vole spavati na boku, a nešto tvrđi madrac AIR PLUS COMFORT može odgovarati osobama koje vole spavati na trbuhu ili leđima. Madrac AIR PLUS SELECT mogu odabrati oni spavači koji su skloni mijenjanju položaja tijekom noći.

DORMEO AIR PLUS madraci su prozračni te u njima ne dolazi do nakupljanja vlage, a posljedično i bakterija i grinja koje mogu biti uzrok alergija. Octaspring opruge koje čine jezgru madraca sprečavaju prenosivost pokreta. To znači da vas okretanje vašeg partnera tijekom noći neće više buditi. DORMEO AIR PLUS madraci imaju nekoliko zona potpore pa nećete osjetiti pritisak na određenim dijelovima tijela te ćete spavati mirnije i kvalitetnije.

Više o pravilnom odabiru madraca pročitajte na Dormeo stranicama.

3. Aroma

Za potpuni doživljaj jeseni, unesite i jesenske arome. Niti jedno osjetilo ne doziva toliko uspomene kao osjetilo njuha. Opskrbite se eteričnim uljima cimeta ili jabuke. Također, razmislite o mirisnim svijećama ili aroma svjetiljkama koje će vas učas „transportirati“ u jesenski ugođaj.

4. Ispunite staklenke plodovima jeseni

Jednostavno uzmite dekorativnu posudu i napunite ju kestenima, kukuruzom ili jabukama i uživajte u pogledu na samo svoju viziju jeseni.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju