Pranje zubi i nije neka znanost, zar ne? Dva puta dnevno staviš pastu na četkicu. Iščetkaš temeljito, ispereš i to je to. Što jače upireš i što dulje četkaš - zubi će biti čišći!

Karikiramo, ali jasno vam je na što ciljamo - ako već nešto radimo dva puta dnevno, onda se to isplati raditi kako treba. U kratkom vodiču koji vam donosimo u suradnji s dm-om provjerite svoju tehniku četkanja zubi i budite sigurni da ćete, uz prave alate i tehniku, lakše izbjeći susret sa zubarskom bušilicom.

1. Glavu četkice okrenite lagano prema desnima, otprilike pod kutom od 45 stupnjeva. Zube četkajte nježnim, malim, kružnim pokretima.

2. Usredotočite se na svaki zub pojedinačno, izvodeći od pet do deset kratkih kružnih pokreta, počevši od stražnjih zubi prema prednjima.

3. Za temeljito čišćenje sjekutića, okrenite četkicu pod oštrim kutom i pomičite je. kratkim, nježnim pokretima, prvo na jednu unutarnju stranu zubi, pa zatim na drugu.

4. Pri pranju prednjih zubi, unutarnju površinu četkajte nježnim polaganim pokretima, a vanjsku površinu bržim, kružnim pokretima četkice.

5. Nemojte zaboraviti na čišćenje unutarnje strane zubi: malim, kružnim pokretima s nježnim pritiskom.

6. Neizostavan dio rutine je i temeljito čišćenje jezika na kojem se nakupljaju bakterije. Budite nježni, ali temeljiti.

Uz pregršt dobrih i korisnih savjeta za njegu u dentalnom savjetniku, ovog rujna dm vam donosi i 30 posto popusta pri istovremenoj kupnji tri ili više proizvoda za njegu zubi. Još više detalja o popustima i pogodnostima koje je dm u rujnu pripremio za vas potražite na internetskoj stranici www.dm.hr te na Facebooku i Instagramu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju