Crocsice možda imaju nadimak 'najružnijih cipela na svijetu', no mnoge žene ih nose jer pružaju udobnost i potporu stopalima kod obavljanja svakodnevnih poslova, ali i za hodanje po plaži. Ortopedi kažu da ove cipele imaju svoje nedostatke


Kada treba birati između lijepog dizajna i udobnosti, mnogi prednost daju potonjemu. Upravo zato su Crocsice popularne diljem svijeta, a u njima uživaju osobe svih generacija. 'Najružnije cipele na svijetu' ipak nisu bez mane, jer je riječ o obući koja nije poželjno nositi kroz cijeli dan.

Nošenje Crocsica se preporučuje osobama koje pate od naticanja, ali ne po osam do deset sati dnevno.

'Nažalost, Crocs obuća nije prikladna za cjelodnevno nošenje,' izjavila je dr. ortopedije Megan Leahy iz Chicaga u intervjuu za Huffington Post. Iako pružaju dobru potporu za lukove stopala, imaju manjkove na predjelu pete.

'Kada je peta nestabilna, prsti se obično čvršće priljube uz podlogu ili zgrče da bi održale ravnotežu što može dovesti do upale tetiva, raznih deformacija prstiju, problema s noktima, te pojave kurjih oči i žuljeva,' dodaje liječnica.

Predsjednik društva American Academy of Podiatric Sports Medicine, dr. Alex Kor potvrdio je da najveće primjedbe vezane uz bolove u peti dobiva od pacijenata koji uglavnom nose ove cipele.

On preporučuje Crocsice ljudima s vrlo visokim lukovima stopala ili s onima kojima noge natiču, ali nikako po osam do deset sati dnevno. Kratkotrajna šetnja po parku ili do trgovine je u redu, no ako imate problema sa stopalima, radije se okrenite pravim ortopedskim cipelama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju