Jill i Joe Biden uoči inauguracije posjetili su crkvu u Washingtonu, a nova prva dama za današnja je događanja odabrala plavu kombinaciju. Ocean plava boja odabrana je zbog posebne simbolike.

Galerija Jill i Joe Biden uoči inauguracije Jill Biden i Joe Biden uoči inauguracije Jill Biden +0 Potpredsjednica Kamala Harris i Jill Biden

Nova prva dama pojavila se u plavom kaputu s baršunastim ovratnikom ispod kojeg je odjenula haljinu koja u gornjem dijelu prati liniju tijela, dok je donji dio A-kroja.

Izrez haljine ukrašen je Swarovski biserima i kristalima nježnog cvjetnog uzorka. Isti ti kristali ukrašavaju i kaput i haljinu te suptilno reflektiraju svjetlost. Kreaciju potpisuje američka dizajnerica Alexandra O'Neill, osnivačica brenda Markarian. Što se tiče cipela, prva dama odlučila se za bež salonke. Nosila je i rukavice i masku za lice u plavoj boji.

Jill Biden Jill Biden: Prva dama koja će zadržati svoj posao profesorice

Ljubimci obitelji Biden, Major i Champ, živjet će u Bijeloj kući - 2 Ljubimac obitelji Biden: U Bijeloj kući prvi put živjet će udomljeni pas

Tvorci haljine objasnili su i odabir boje. Kako kažu, plava boja odabrana je za komade kako bi označavali povjerenje, samopouzdanje i stabilnost.

Na ovoj kombinaciji radio je maleni tim smješten u New Yorku, a ručno ga je u svom studiju dovršila dizajnerica O'Neill osobno, koja je poručila kako je jako zahvalna što je mali dio tako povijesnog trenutka.

Potpredsjednica Kamala Harris i Jill Biden Potpredsjednica Kamala Harris i Jill Biden (Foto: Getty Images)

Inače, Jill Biden godinama je pouzdana savjetnica osam godina starijem suprugu.

JIll Biden Jill Biden: "Kako sastaviš slomljenu obitelj? Na isti način na koji sastaviš cijelu naciju. Ljubavlju i malim djelima suosjećanja"

Očekuje se da će kao prva dama raditi na području obrazovanja i ponovno pokrenuti Udružene snage, misiju okupljanja oko vojnih obitelji koju je zajedno s Michelle Obamom inicirala 2011. godine. 

Biden je također profesorica, majka, baka i stijena koja tjera Bidena naprijed nakon tragedije koja ga je pogodila prije gotovo pet desetljeća, kada su mu supruga i kći poginule su u prometnoj nesreći. (Hina/Zadovoljna)

Jill Biden i Joe Biden uoči inauguracije Jill Biden i Joe Biden uoči inauguracije (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju