Jill i Joe Biden uoči inauguracije posjetili su crkvu u Washingtonu, a nova prva dama za današnja je događanja odabrala plavu kombinaciju. Ocean plava boja odabrana je zbog posebne simbolike.

Nova prva dama pojavila se u plavom kaputu s baršunastim ovratnikom ispod kojeg je odjenula haljinu koja u gornjem dijelu prati liniju tijela, dok je donji dio A-kroja.

Izrez haljine ukrašen je Swarovski biserima i kristalima nježnog cvjetnog uzorka. Isti ti kristali ukrašavaju i kaput i haljinu te suptilno reflektiraju svjetlost. Kreaciju potpisuje američka dizajnerica Alexandra O'Neill, osnivačica brenda Markarian. Što se tiče cipela, prva dama odlučila se za bež salonke. Nosila je i rukavice i masku za lice u plavoj boji.

Slika nije dostupna Jill Biden: Prva dama koja će zadržati svoj posao profesorice

Slika nije dostupna Ljubimac obitelji Biden: U Bijeloj kući prvi put živjet će udomljeni pas

Tvorci haljine objasnili su i odabir boje. Kako kažu, plava boja odabrana je za komade kako bi označavali povjerenje, samopouzdanje i stabilnost.

Na ovoj kombinaciji radio je maleni tim smješten u New Yorku, a ručno ga je u svom studiju dovršila dizajnerica O'Neill osobno, koja je poručila kako je jako zahvalna što je mali dio tako povijesnog trenutka.

Inače, Jill Biden godinama je pouzdana savjetnica osam godina starijem suprugu.

Slika nije dostupna Jill Biden: "Kako sastaviš slomljenu obitelj? Na isti način na koji sastaviš cijelu naciju. Ljubavlju i malim djelima suosjećanja"

Očekuje se da će kao prva dama raditi na području obrazovanja i ponovno pokrenuti Udružene snage, misiju okupljanja oko vojnih obitelji koju je zajedno s Michelle Obamom inicirala 2011. godine. 

Biden je također profesorica, majka, baka i stijena koja tjera Bidena naprijed nakon tragedije koja ga je pogodila prije gotovo pet desetljeća, kada su mu supruga i kći poginule su u prometnoj nesreći. (Hina/Zadovoljna)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju