Jill Biden u službenom je posjetu Meksiku, u sklopu kojeg je posjetila baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju, glavom gradu te sjevernoameričke države. Američka prva dama bila je u društvu prve dame Meksika Beatriz Gutierrez, a u bazilici je ostavila košaru s cvijećem i svijeću.

Galerija Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 4 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 6 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 2 +2 Jill Biden u ljubičastom kostimu i ljubičastim štiklama

Bazilika Gospe Guadalupske nalazi se u sjevernom dijelu Mexico Cityja i smatra se najvažnijom crkvom u Meksiku te je jedno od najposjećenijih svetišta u svijetu. Crkva je posvećena Gospi od Guadalupe, zaštitnici Meksika, i u njoj se nalazi ikona Gospina ukazanja.

Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 3 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju (Foto: AFP)

Za posjet bazilici koja je važno hodočasničko odredište za Meksikance, ali i za katolike iz drugih država, Jill Biden odabrala je i prikladan elegantan outfit u ljubičastoj boji. Prva dama SAD-a nosila je kostim sačinjen od haljine dužine tik do ispod koljena čiji kroj lijepo prati liniju tijela. Gore je nosila sako klasičnog kroja iste boje kakve je i haljina.

Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 5 Jill Biden i prva dama Meksika Beatriz Gutierrez (Foto: AFP)

Istaknule su se i cipele, a izbor prve dame bile su salonke od brušene kože u nešto jačoj nijansi ljubičaste. Iako jednostavne, ove cipele lako ukradu poglede što zbog svojeg svevremenskog dizajna, što zbog ženstvene boje koja je već nekoliko sezona veliki trend. Profinjeni outfit Jill je podigla zlatnim nakitom, narukvicama, prstenjem, lančićem i ukrasom nalik brošu na lijevoj strani sakoa.

Jill Biden: Divne salonke u ljetnoj boji koje se ne želimo odreći ni kada zahladi Jill Biden u haljini modne kuće Dolce & Gabbana i ljubičastim salonkama - 7 Jill Biden u haljini modne kuće Dolce & Gabbana i ljubičastim salonkama - 8 Jill Biden u haljini modne kuće Dolce & Gabbana i ljubičastim salonkama - 1 +5 Jill Biden u haljini modne kuće Dolce & Gabbana i ljubičastim salonkama

Tijekom dolaska u Meksiko Jill Biden kratko se zadržala i u El Pasu u Teksasu, ulaznoj točki na granici SAD-a i Meksika oko koje se vode brojne debate zbog ilegalnih imigracija i krijumčarenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju