Iako se od vrlo ranih godina ženama nameće ideja da bi u životu jednog dana trebale upoznati muškarca svog života, udati se za njega i živjeti sretno do kraja svog života, nova studija, ako ćemo se voditi za njom, pokazala je da bi se žene trebale manje fokusirati na odnose s muževima, a više na one s prijateljicama.

Naime, više od 50 posto udanih žena uključenih u istraživanje reklo je kako vrijeme radije provodi sa svojim najboljim prijateljicama nego s muževima.

U istraživanju koje je proveo jedan spa resort je sudjelovalo 1517 žena, a među razlozima zašto su izabrale prijateljice ispred muževa, kao dva glavna razloga navele su da s prijateljicama mogu razgovarati o svemu i da ih bolje slušaju.

Još jedan zanimljiv podatak je da je 44 posto žena priznalo da najboljim prijateljicama mogu reći stvari koje ne mogu reći svojim supruzima. Njih 41 posto izjavilo je da uživaju u istim stvarima kao njihove najbolje frendice.

Ima toga još - 30 posto žena radije bi uživalo u ručku i primjerice dobrom vinu s prijateljicom nego sa suprugom.

Bitno je naglasiti da je istraživanje provedeno među heteroseksualnim, već udanim ženama.

A ono je još jednom pokazalo da su prave prijateljice uistinu pravo blago koje treba čuvati. Istinske prijateljice, između ostalog, imaju 5 kvaliteta koje možemo pronaći samo u njima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju