Inspirativna priča Justine McCAbe još jednom je dokazala da je uz trud i snagu volje moguće prebroditi najveće životne teškoće

Prije više od godinu dana Justine McCabe u kratkom roku izgubila je majku i supruga i ostala sama s dvoje djece. Justine je odlučila da se ne želi predati tuzi i umjesto toga neočekivano je pronašla motivaciju u tragičnim događajima

Smrt supruga me protresla, probudila i natjerala da uvidim kako je vrijeme za velike promjene. Shvatila sam da se mogu uhvatiti u koštac sa svim svojim strahovima i pomicati vlastite granice ako mogu preživjeti gubitak supruga i majke. Odlučila sam živjeti život na koji bi oni bili ponosni, ispričala je za Caters.

Od 20 godine borila se s viškom kilograma koji je počeo utjecati na njezino zdravlje. Tijekom dvije trudnoće znatno se udebljala i u trenutku kada je odlučila promijeniti svoj stil života imala je 150 kilograma.


Jela sam velike porcije, puno pržene hrane, a ponekad bi za večeru tri puta uzela repete. Uvijek sam nešto grickala i između obroka, puno procesuirane hrane poput slatkiša, krafni, keksa, bilo čega što bi mi brzo došlo pod ruku. Sve je to utjecalo na moje samopouzdanje. Bila sam poznata kao 'ogromna gigantska cura' zbog svoje težine i visine. Neugodu sam utapala u hrani. Bio je to mračan začarani krug, priznaje Justine koja je danas mnogima fitness inspiracija.

Uvođenje prve promjene u dotadašnji stil života odmah je donijelo rezultate. Počela je vježbati kod kuće i odlaziti u teretanu. Iz prehrane je izbacila sve nezdrave 'uljeze' i umjesto procesuirane hrane okrenula se kuhanju vlastitih obroka.

Njezin jelovnik sada se većinom sastoji od povrća, ribe i mesa.

Primjeri obroka:

- integralna tjestenina ili bulgur sa pečenom piletinom i šalšom
- tuna iz konzerve s blanširanom brokulom
- salata s goveđim odreskom i povrćem grilanom na tavi (mrkva, tikvice, paprika)
- riža s piletinom i brokulom
- file lososa sa blanširanim šparogama i salatom po izboru
- kajgana s avokadom

'Zdrava hrana ne mora imati okus po kartonu, kaže Justine. Voće jede u neograničenim količinama, a kada se zaželi slatkog onda voli napraviti desert poput palačinki s bananom, kikiriki maslacem i čokoladom.

Zahvaljujući prehrani i tjelovježbi do sada je skinula 65 kilograma. Kaže da je tajna njezinog uspjeha u redovitoj pripremi obroka – radi ih unaprijed i sprema u frižider kako nikada ne bi našla ispriku za povratak nezdravoj hrani.

I ja sam samo čovjek od krvi i mesa poput svih ostalih. Radim greške. Ponekad se previše tjeram, testiram svoje strpljenje i sabotiram svoju samokontrolu. Stalni preispitujem svoje ciljeve. Ponekad zaboravim uzeti u obzir da sam majka dvoje djece koja uz to radi puno radno vrijeme, a uz sve to pokušavam 24 sata dnevno raditi na sebi. Umorim se, baš kao i drugi ljudi. Ali onda pogledam u svoj frižider i sretna sam jer znam da svaki dan imam kontrolu nad onime što se događa. Imam moć biti jača od prejedanja. To nije teško niti skupo, samo treba biti posvećen tome. Potrebna vam je ustrajnost. Ja nisam super heroj, ja sam Justine i postavila sam pred sebe velike ciljeve i snove, zaključuje hrabra mama.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju