Biti u vezi znači, između ostalog, i ulagati trud u taj odnos. Međutim, životne obaveze često nas dovedu do toga da našu vezu počnemo uzimati zdravo za gotovo.

Ako ste u skupini onih koji se u posljednje vrijeme ne trude previše, pročitajte tri brza i jednostavna načina kako osvježiti vezu. Nekad su sitnice dovoljne za velike pomake.

1. Zaigrajte igru (koja ne uključuje tehnologiju)

Tako je, jedno od rješenja su društvene igre.

Igranje igara maknut će vas od uređeja i emocionalno povezati. Iako možda za sebe mislite da mrzite društvene igre, vjerojatno ih ne mrzite baš sve, a izbora je stvarno uno.

Možete odabrati neku igru poput domina ili jamba koju možete igrati u toplini vašeg doma ili uzeti loptu ili rekete za badminton u ruke i zabaviti se u prirodi u društvu vašeg partnera (i vaše djece ako ih imate).

Uvijek se možete prisjetiti i igara koje ste igrali u djetinjstvu. Tih sat, dva ili tri provedenih u igri sigurno će vas zbližiti s partnerom, a vaše zajedničko vrijeme bit će kvalitetno provedeno.

2. Oživite uspomenu

Sigurno ste vi i vaš partner ranije radili neke zabavne stvari zajedno, ali su jednostavno pale u zaborav.

Možda ste zajedno pripremali doručak vikendom. Razmislite o tim nekim ritualima koji su iščeznuli, kao i o obnovljanju barem dijela njih - istovremeno ćete vaš partner i vi provesti vrijeme zajedno, ali se i prisjestiti nekih lijepih trenutaka iz prošlosti.

3. Pokažite interes za ono čime se vaš partner bavi

Na što vaš partner troši svoje vrijeme? Na čemu radi? Što ga muči? Događaju li se promjene na njegovom poslu?

Pokažite interes za ono o čemu vaš partner razmišlja, ali nemojte biti napadni i ponašati se kao da je na ispitivanju. Jednostavno mu dajte do znanja da vas iskreno zanima što se događa u njegovom životu jer često zbog vlastitih obaveza i problema zaboravimo da ih ima i druga osoba.

A jedan od najboljih dijelova veze je upravo činjenica da uvijek imamo osobu s kojom može podijeliti sve naše radosti i tuge.

Sve navedeno, naravno, vrijedi i obrnuto. Vaš partner također treba ulagati trud u vaš odnos kako bi se on razvijao i bio što kvalitetniji.

Pročitajte i tri situacije u kojima svađe postaju loše za ljubavni odnos.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju