Svi volimo čuti te dvije čarobne riječi, no 'volim te' se nikada ne smije izgovarati olako i ako to zaista ne mislimo. Kako znati je li muškarčev 'volim te' iskren ili je samo bio ponesen trenutkom? Otkrivamo 5 znakova da vam je partner možda prerano iskazao ljubav

1. U vezi ste manje od 3 mjeseca
Naravno, uvijek postoje iznimke ako ste, recimo, svaki trenutak u ta 3 mjeseca proveli zajedno, kada je moguće da je muškarac razvio dovoljno duboke i jake osjećaje koji se mogu nazvati ljubavlju. Ali generalno, ako vam partner kaže 'volim te', a u vezi ste manje od 3 mjeseca, može biti da je ljubav zamijenio s nečim drugim.

Ako vam muškarac kaže 'volim te', a te dvije riječi ne može poduprijeti voljom i namjerom da se obveže, možda nije sasvim iskren prema vama

2. Još niste imali seksualni odnos
Ako još niste spavali zajedno, a muškarac vam kaže da vas voli, budite na oprezu. Možda vas time samo želi namamiti u krevet. Kada muškarac prvi put kaže 'volim te' tijekom seksa ili ako još niste imali seksualni odnos, postoji mogućnost da nije dobro promislio o tome što te riječi znače i da ne misli to zaista.

3. Niste proveli dovoljno vremena zajedno da biste stvorili dobre temelje za vezu

Da biste nekoga istinski zavoljeli, s tom osobom morate provesti kvalitetno zajedničko vrijeme i dobro se međusobno upoznati. Izreku 'ljubav na prvi pogled' možda bi bilo bolje promijeniti u 'zaljubljenost na prvi pogled' jer da biste zavoljeli nekoga potrebno je vrijeme. Preciznije, potrebno je upoznati karakter te osobe što je temelj za razvijanje 'infrastrukture' veze koja će trajati.

4. On nije spreman vezati se
Mnoge žene misle da 'volim te' znači da je muškarac spreman vezati se. Međutim, to nije uvijek slučaj. Ako vam iskaže ljubav, a te dvije riječi ne može poduprijeti voljom i namjerom da se obveže, možda nije sasvim iskren prema vama. Kada muškarac kaže 'volim te', žena nikada ne misli da on zapravo misli 'tako se osjećam ovoga trenutka'. Žena te riječi shvaća kao znak spremnosti na ozbiljnu vezu i ona iz njih iščitava želju muškarca da s njom provede ostatak života.

5. Vi niste još ni približno spremni reći mu da ga volite
Ako vam muškarac s kojim ste u vezi kaže da vas voli, a vi ne osjećate isto, onda vam je vjerojatno to rekao prerano. I zbog tih riječi žena može početi razmišljati je li ta veza zaista prava te je li u redu zavlačiti muškarca koji nju već voli. I tako se prerano izrečenim 'volim te' može uništiti veza koja bi možda imala lijepu budućnost. Ako mislite da vam je partner prerano rekao 'volim te', najbolje je da razgovarate s njime o tome. Pitajte ga zašto vas voli i znači li to da je spreman za ozbiljnu vezu. Ako je njegov 'volim te' iskren, moći ćete razgovarati o tome, a ako ga vaše pitanje uplaši, to znači da njegova izjava ljubavi nije bila iskrena.

Ipak, (pre)rano izgovoren 'volim te' ne mora uvijek značiti nešto negativno. Dapače, to može biti i pozitivna stvar. Ako zaista volite tu osobu i nije riječ samo o zanesenosti trenutkom i 'divljanju' hormona, tada nikada nije prerano reći 'volim te'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju