Kaftan studio kolekcija Proljeće /Ljeto 2016. koloristički je inspirirana pejzažima francuskog impresioniste Claudea Moneta. Silueta ove sezone je lagana, konkretna, posjeduje prepoznatljivu Kaftanovu senzualnu prefinjenost i eleganciju

Transparentne dizajnerske forme su obogaćene razigranim ručno rađenim detaljima i cvijetnim uzorak. Duž čitave kolekcije su prisutni mekani materijali, forme su jasno definirane minimalističkim dizajnerskim potezima te nedvosmisleno sugeriraju na visoku dozu estetike. Kaftan studio s novom kolekcijom ponovo akcentira ljepotu i nježnost žene, nudeći kvalitet izrade i siguran dizajnerski potpis autora.

O Kaftan studiju

Kafan studio je modni i dizajn studio iz Sarajeva čiji su osnivačice sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović. Dizajnom se profesionalno bave 14 godina, a prije 5 godina su osnovale Kaftan studio, koji se nalazi u samom centru Sarajeva. Iza njih su brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje, te kostimografije za kazališne predstave i filmove.

Haljine za crvemi tepih i vjenčanja

Kaftan studio s novom kolekcijom ponovo akcentira ljepotu i nježnost žene nudeći kvalitetu izrade

Kaftan studio vjenčanice su najomlijenije među mladenkama te su mnoge rekle svoje sudbonsono DA upravo u Kaftan studio ručno rađenim i prekrsano dizajniranim vjenčanicama. Poznate BH dame su upravo Kaftanove kreacije nosile i na filmskim festivalima u Cannesu, Berlinu a posebno na Sarajevo Film Festivalu.

Mnogi kažu da je upravo zahvaljujući dizajnu Kaftan studia - crveni tepih na Sarajevo Film Festivalu dobio i jednu novu dimenziju.

Naime, iako je crveni tepih SFFa odavno prisutan, do prije nekoliko godina unazad se i nije baš puno obraćala pažnja na to u čemu ćete se pojaviti na crvenom tepihu SFF-a, sve je više manje bilo casual - međutim ubrzo nakon što su se pojedine dame pojavljivile u kreacijama Kaftan studija i zatim pokupile naslovnice svih BH magazina.

Ono po čemu je Kaftan studio specifičan je ručni rad po mjeri klijenta, te finoća izrade kreacija kao i potpuna posvećenost svakoj klijentici bez obzira bila to osoba iz javnog života ili dama koja želi lijepo izgledati u svečanim ili privatnim prigodama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju