Možda u drugim područjima života pokazujemo pustolovnu crtu, ali kad je riječ o uljepšavanju, većinom igramo na sigurno. Usudite se riskirati i eksperimentirati – ugodno ćete se iznenaditi i dobro zabaviti!

1. Dramatična promjena boje kose
Ne morate nužno raditi drastične promjene poput toga da crnu kosu obojite u platinastu nijansu, ali barem jednom iskušajte nešto izrazito drukčije. Ako ste se oduvijek pitali kako bi to bilo biti plavuša ili crvenokosa, prestanite se pitati i probajte.

2. Veliko šišanje
Ako ste cijeli život imali dugu kosu, možda vam je teško skratiti je, ali najbolja stvar kod kose je što ona - raste. Ne morate je drastično skraćivati, veliku promjenu možete postići već skraćivanjem za samo nekoliko centimetara. Samo budite sigurni da ste u rukama iskusnog frizera.

'Ne morate nužno raditi drastične promjene poput toga da crnu kosu obojite u platinastu nijansu, ali barem jednom iskušajte nešto izrazito drukčije'

3. Više nego izražajan tuš za oči
Idite dalje od standarnog poteza tušem na kapcima, ukrasite ih vrlo širokom, istaknutom “grafikom“. Takav “deblji“ potez iznad oka može odlično izgledati, osobito ako je ostali make-up smireniji, neka ten bude prozračno svjež, a ruž u svijetloj “nude“ nijansi.

4. Ruž u neonskoj boji
Prekrasan, upadljiv ruž u “nemogućoj“ sjajnoj ili mat boji, zašto ne? Odvažite se iskušati neku odvažno crvenu, ružičastu ili narančastu nijansu. Prije toga uokvirite usne olovkom i prepudrajte ih, pa neće biti “curenja“ boje.

5. Holivudski valovi
Raskošne kovrče poput onih kakve nose zvijezde na crvenom tepihu možda nisu za svaki dan, ali na kraju krajeva, zašto ih ne biste nosili i u nekoj “običnoj“ a ne samo posebnoj prigodi? Ekstravagantna i voluminozna frizura odlično podiže izgled.

6. Dramatično konturiranje
Razlike između prirodne kože bez make-upa i šminkanja tehnikom konturiranja i “highlighta“ su velike, ali ako se make-up fino razradi, izgledat će odlično. Zašto ne probati barem jednom, da znate što time dobivate.

7. “Luda“ boja kose
Ružičasta ili zelena kosa doista nije za svakoga, ali možete postići super efekt samo s daškom boje, samo pramen ili dva. Nude se takozvane krede za kosu u bojama koje se lako ispiru.

8. Istaknute obrve
Ne morate imitirati izgled Care Delevingne, ali pomoću olovke, četkice, šablona i pudera za obrve možete ih popuniti tako da se doimaju debljima i gušćima. Samo promjenom na obrvama možete potpuno promijeniti cijelo lice.

9. Samo ruž i ništa više
Istaknite usne ružem, a ostatak lica ostavite “čistim“, eventualno možete dodati malo tekućeg pudera ili korektora ako želite. Jednostavno samo nanesite svoj omiljeni ruž. Često vam je samo to i potrebno.

10. Potpuno bez šminke
Za mnoge je to najveći rizik među svima navedenima, izaći iz kuće bez imalo šminke. Ali uvjerit ćete se da nije tako strašno nego to može biti odlična vježba za samopouzdanje. Na kraju krajeva, većina ljudi neće primijetiti razliku, jer vas ne procjenjuju samo po tome kakvi ste izvana nego i kakva ste osoba, zar ne?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju