Upečatljivi komadi nakita zajednička su poveznica na svim održanim tjednima mode u Hrvatskoj i svijetu. Otkrivamo što su najtraženiji komadi u Hrvatskoj, ali i kako kombinirati nakit s odjećom


1. Krune za posebne prilike

Rajfovi su hit detalje ove sezone, a posebno oni koji izgledaju poput krune. Iako ih više nose mlađe djevojke, za njima posežu i starije žene kada planiraju neki svečaniji event, ili odlazak na svadbu. Želite li komad nakita s dodatnom svrhom, Robert Sever predlaže i svoje grijače za uši. One štite od hladnoće, a obzirom da su bogato ukrašene mogu se nositi i kao komad nakita za kosu.

 

A photo posted by ROBERT SEVER (@robertseverdesign) on


2. Ne nosite nakit uz sve kombinacije
Iako je predimenzionirani nakit veliki hit ove sezone, a preporučuju ga svi dizajneri od Zagreba do Tokija, ne bi se trebao nositi uz svu odjeću.

"Haljina može imati jako puno detalja u vidu našivenih trakica, volančića, ukrasne dugmadi i slično. Kada se odjene takva haljina spremni ste za izlazak bez dodavanja nakita," otkriva modna dizajnerica Martina Budek.

3. Tanke narukvice i ogrlice idu uz sve
Ove sezone u modi su tanke narukvice, ogrlice i prstenje koje se mogu nositi praktično uz bilo što. Ne smeta ako izviruju iz rukava i ovratnika, te se lako sparuju s vestama, košuljama i kaputima.

S druge strane predimenzionirani nakit poput masivnih ogrlica s umjetnim kamenjem najbolje će pristajati uz uz goli vrat ili ramena, odnosno uz podignutu kosu.

"Ako smo odabrali samo jedan komad nakita, koji nam je posebno lijep i koji sam za sebe govori sto jezika, onda se trebamo potruditi da nam stajling bude čim jednostavniji da ne pretjerujemo s drugim detaljima," savjetuje dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

U prilogu InMagazina pogledajte kakav nakit vole naše slavne dame iz javnog života i kako ga kombiniraju, a u našoj fotogaleriji nekoliko komada nakita s potpisom domaćih dizajnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju