Nije tajna da nas preplanula put čini sretnijima. Zbog nje se osjećamo ljepše i izgledamo zdravije. Osim što sugerira da smo nedavno svoje vrijeme provodili na prekrasnoj plaži pod suncem, brončani ten podiže samopouzdanje jer sve što na sebe obučemo jednostavno izgleda bolje.

I dok se nekima boja prima već pri samom pogledu na sunce, drugi se za nju ipak moraju malo namučiti. No i jedni i drugi žele onu zdravu preplanulost koja traje što dulje.

Nahranite i zaštite kožu

Za zdravu preplanulost, bez neželjenih reakcija na sunčeve zrake, i dugotrajnu boju kožu je potrebno pravilno pripremiti prije negoli se izložimo suncu. Kako bi to učinili, mnogi se odlučuju na karotenoide u obliku kapsula. Iako je svima vjerojatno najpoznatiji beta-karoten, u njegovoj sjeni skriva se jedan mnogo zanimljiviji koji dolazi iz iste ''obitelji''. Riječ je o astaksantinu, crvenom pigmentu koji se u prirodi nalazi u brojnim živim organizmima poput lososa, rakova, škampa i jastoga.

Najbolji prirodni izvor toga karotenoida jest mikroalga Haematococcus pluvialis, a njegovo djelovanje ima brojna antioksidativna svojstva koja štite kožu od raznih štetnih vanjskih utjecaja, što se, naravno, odnosi i na UV zračenje. Njegova je snaga mnogo jača od vitamina E i beta-karotena, što znači da ćemo u svojoj preplanulosti moći uživati i mnogo dulje nego inače.

Taj moćni antioksidans zapravo djeluje poput ''unutarnjeg'' sredstva za zaštitu od sunca jer štiti kožu od oksidativnog stresa i takozvanog fotostarenja, odnosno pojave bora i hiperpigmentacije uzrokovanih izloženosti suncu. Proizvođači toga karotenoida su različiti. Algalief Astaxanthin dolazi s Islanda, zemlje najpoznatije po čistom zraku i nevjerojatno očuvanoj prirodi, a sadrži visoki omjer čistog astaksantina u odnosu na druge karotenoide.

Njegova je prednost što se u proizvodnji koristi isključivo ''čista energija'' iz geotermalnih izvora, a voda je maksimalne čistoće, s niskim udjelom minerala i bez klora. Taj prirodni zaštitnik neće samo našu kožu zaštititi, već će je učiniti ljepšom i brončanom, istovremeno nas štiteći od negativnih učinaka sunca.

Proizvod za brže tamnjenje kože

Iako volimo sunčanje, za dobivanje preplanule puti ponekad nam trebaju sati i sati izležavanja na suncu kako bi se boja primila za našu kožu. Kako bismo skratili vrijeme provedeno pod suncem i zadobili željenu put, postoje razni proizvodi koji pospješuju tamnjenje kože. I dok se jedni odlučuju na raznorazne marmelade, drugi preferiraju sprejeve.

Jedan je takav i sprej za poticanje tamnjenja Skeyndor Sun Expertise. On sadrži aktivne supstance koje pomažu u postizanju osunčanog, brončanog tena. Kako bi se spriječilo isušivanje kože, taj sprej pruža koži potrebnu hidrataciju te je istovremeno vlaži i osvježava kako bismo vrijeme na suncu mogli lakše podnijeti.Važno je znati kako proizvodi koji ubrzavaju proces tamnjenja ne sadrže zaštitni faktor te su namijenjeni koži koja već ima podlogu.

S ljetom odmah iza ugla, uz sprej koji ubrzava tamnjenje kože povratak u mini suknje i haljine ni za koga neće biti problem. Preplanula boja prikrit će sve nesavršenosti, od vena i popucalih kapilara do tvrde narančine kore koje se malo tko uspijeva uspješno riješiti.

Hidratacija nakon sunčanja

Nakon dana provedena na suncu našoj koži potrebna je njega. To znači da su u tim trenucima kreme, ulja i emulzije naši najbolji prijatelji. No prije negoli posegnemo za njima, prilikom tuširanja trebali bismo je tretirati proizvodima bez agresivnih svojstava koji će je dodatno isušiti.

Ako je koža nadražena i oštećena od pretjeranog izlaganju suncu ili je jednostavno želimo dodatno nahraniti, nakon tuširanja trebali bismo koristiti proizvode zadužene za njegu kože nakon sunčanja. Emulzija Skeyndor Sun Expertise Fresh After-sun namijenjena je upravo tome. Ona obnavlja strukturu kože, a obogaćena je restrukturirajućim VDR agensima te smiruje i pruža koži svu potrebnu hidrataciju. S obzirom na to da sadrži agense za produženu preplanulost, naša će put trajati mjesecima nakon što ljeto završi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju