Neujednačen ten, izraženiji podočnjaci, sitni ožiljci, akne i mrlje nekim ženama ne predstavljaju problem. Međutim, postoje i one kojima smetaju do te mjere da im počinju utjecati na samopouzdanje.

Izgled također, među ostalim faktorima, može utjecati na samopouzdanje, a samopouzdanje izravno utječe na uspjeh.

Život s niskim samopuzdanjem može ograničavati osobu u svakodnevnim aktivnostima, a trenutak u kojem je ključno početi razmišljati o uvođenju nekih promjena jest kad osoba više ne može uživati niti se prepustiti trenutku zbog problema s kojim se svakodnevno suočava. Samopouzdanje se može izgraditi, tvrde psiholozi, tek nakon što osoba prihvati sebe onakvom kakva jest, sa spremnošću na mijenjanje svih svojih nedostataka.

Oštećenja, mrlje i ostale nepravilnosti na koži, pogotovo na licu, za mnoge su žene izvor nedovoljnog samopouzdanja. Bitno je znati i kako s ovim problemom niste sami na svijetu jer čak 80% žena primjećuje nepravilnosti na koži koje nisu uzrokovane promjenama u adolescentskoj dobi i zbog toga pate.

Sa sličnim problemom susrela se i Mihaela, učiteljica razredne nastave koja je rođena s madežom boje vina na licu. U njezinu slučaju lasersko ili kirurško uklanjanje madeža nije bila opcija i godinama je isprobavala brojne pudere kojima bi prekrila madež.

Ne postoji lista najvažnijih kvaliteta koje vode do uspjeha, i privatnog i poslovnog, a da ne navodi ono najvažnije – samopouzdanje.

"Oduševila me moć prekrivanja, sastav, ugoda nanošenja na koži te prirodnost koju daje puder koji sam nedavno isprobala. Uvijek mi je imperativ bio prirodan izgled i ono što opisuje pravu kvalitetu pudera. To je postigao Vichy Dermablend", rekla je Mihaela.

Mihaela koristi puder zbog svog osobnog zadovoljstva, a ne zato što razmišlja o drugim ljudima. Ona ima privilegiju da u srca svojih učenika ne ulazi izgledom, već načinom predavanja i ophođenja. I u učionici je bitna energija koju prenosi u svoju okolinu, a kakva će energija biti, ovisi o njezinoj razini zadovoljstva.

Žene koje su više eksponirane, pred mnogim drugim odraslim osobama imaju veliku potrebu izgledati gotovo savršeno. I to nije grijeh. Izgled također, među ostalim faktorima, može utjecati na samopouzdanje, a samopouzdanje izravno utječe na uspjeh. Ne postoji lista najvažnijih kvaliteta koje vode do uspjeha, i privatnog i poslovnog, a da ne navodi ono najvažnije – samopouzdanje.

Ako je nesavršenost na licu uzrok nezadovoljstva, prirodno je i ispravno učiniti ga nevidljivim Ako je nesavršenost na licu uzrok nezadovoljstva, prirodno je i ispravno učiniti ga nevidljivim (Foto: VICHY)

Ako je nesavršenost na licu uzrok nezadovoljstva, prirodno je i ispravno učiniti ga nevidljivim. Puder koji prekriva i najizraženije nedostatke ne daje sliku umjetnog lica, već stavlja naglasak na prirodnu ljepotu. S Vichyjevim puderom žene izgledaju prirodno a lijepo, što ujedno doprinosi prirodnoj komunikaciji, zbližavanju ljudi i uspješnom poslovanju.

Ženama koje su pod svjetlima reflektora - javnim ličnostima, još je i teže ako imaju neki estetski nedostatak. Kamera bilježi sve, ali s prekrivenim nedostacima žene stječu sigurnost i slobodu u nastupu.

Formula pudera Vichy Dermablend razvijena je kako bi prekrivao akne, sitne ožiljke, svjetlije i tamnije madeže. Tekstura pudera tekuća je i koža ga lako upija, što rezultira jednostavnim prekrivanjem neujednačenih tonova na koži. Nanošenjem hidratizira, matira i korigira izgled kože tijekom 16 sati.

 

Postoji podatak da je ženama potrebno deset godina kako bi pronašle odgovarajući puder, a mnogo teži zadatak stavljen je pred one koje na licu imaju 'nedostatak' koji bi rado uklonile.

Mihaeli, koja njeguje prirodan izgled, bilo je bitno da na kožu ne mora nanositi višestruke slojeve koji ne dopuštaju koži da diše. Puder Dermablend zaglađuje sve izbočine i udubine, ali u samo jednom sloju koji pruža osjećaj da kože diše.

Osim toga, nanošenjem ovog pudera produžuje se i mladolikost, a poznata je narodna poslovica koja kaže 'srce je uvijek mlado' – što znači da i žene u srednjoj ili kasnijoj dobi također žele izgledati lijepo, ali s mjerom i ukusom. Jer osobno je zadovoljstvo, kao i u mihaelinom slučaju, njihova garancija samopouzdanja.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama i u suradnji s "Vichy Hrvatska".

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju