Za pravilnu njegu kože prije i poslije sunčanja ključna je dubinska hidratacija, pravilno čišćenje kože te odgovarajuća hidratantna krema

Tople sunčeve zrake, šum valova, umirujuće djelovanje morske vode i pogled u daljinu – recept je savršenog odmora. Sunčeve zrake u umjerenim količinama dobre su za naše zdravlje no pretjerano izlaganje suncu može značajno oštetiti kožu i ubrzati vidljivo starenje (photo-aging). Naime, sunčeva svjetlost sadrži ultraljubičaste (UV) zrake koje oštećuju i slamaju vlakna kolagena i elastina.

Iznimno je važno prakticirati sigurno sunčanje - ograničiti vrijeme provedeno na suncu, nositi zaštitnu odjeću i nanositi obaveznu UV zaštitu. No, koža lica iznimno je osjetljiva, a svako oštećenje na njoj ostavlja duboke tragove. Kožna oštećenja izazvana izlaganjem suncu slamaju kolagenske niti, uzrokuju gubitak hidratacije i prerano starenje.

Upravo zbog toga koža lica zahtijeva kontinuiranu njegu tijekom dana i noći pametnim tretmanima koji će spriječiti daljnje slamanje kolagena i hijalurona, regenerirati i obnoviti oštećene kolagenske niti, vratiti joj izgubljenu vlagu i dodatno hidratizirati kožu prirodnim sastojcima.

Pravilna njega kože prije i poslije sunčanja može obnoviti i popraviti oštećenja od sunca, a koži vratiti svjež i mladolik izgled. Dva osnovna pravila njege kože ljeti su vrlo jednostavna, no itekako učinkovita.

Iznimno je važno pažljivo odabrati proizvode za njegu kože koji će je pravilno njegovati. Bocassy Max Moisturizer Protect & Moisturize idealan je odabir kada je koži potrebna dubinska hidratacija.

Dubinska hidratacija
Zbog visokih temperatura gubitak vode je jedan od najčešćih problema koji se mogu javiti tijekom ljeta. Osim unosa dovoljne količine vode, za kožu lica ključna je odgovarajuća hidratantna krema. Naime, osim sunca i morska voda isušuje kožu, a nedostatak hidratacije pogoduje pojavi bora i finih linija.

Iznimno je važno pažljivo odabrati proizvode za njegu kože koji će je pravilno njegovati. Bocassy Max Moisturizer Protect & Moisturize idealan je odabir kada je koži potrebna dubinska hidratacija. Koristi se kao dnevna njega, no u slučaju jako oštećene kože koristi se svaka dva do tri sata kako bi se poboljšala hidratacija i smanjio transepidermalni gubitak vode te se obnovila oštećena i oslabljena kožna barijera.

Osim dnevne kreme, važnu ulogu ima noćna krema čija je zadaća obnavljati kožu tako da stimulira obnovu stanica, pospješuje stvaranje kolagena, poboljšava cirkulaciju, vraća elastičnost i odgađa pojavu bora. Bocassy Crème hydratante de nuit - Advanced Antioxidant Lift&Boost hidratantna noćna krema s infuzijom alantoina u zelenom čaju namijenjena je mlađoj, normalnoj ili mješovitoj koži. Sadržavajući samo prirodna biljna ulja i biljne infuzije aktivirane posebnim tehnološkim postupkom, pojačano hidratizira kožu te dokazano obnavlja elastičnost i čvrstoću djelujući na jačanje i obnovu vezivnih niti.

Za zreliju, suhu kožu idealan noćni odabir je Bocassy Crème de nuit nourrissante - hranjiva noćna krema bogata prirodnim biljnim uljima. Pravilnom kombinacijom vode i prirodnih biljnih masnoća imitira osobine filera podižući volumen kože, dubinski hrani kožu, hidratizira i djeluje direktno protiv uzročnika starenja i smanjuje vidljive bore.

Čišćenje kože
Kako bi koža zadržala blistav izgled prije nanošenja hidratantne kreme ključno je pravilno je očistiti. Tijekom dana na koži se skupljaju nečistoće i masnoće, a pod utjecajem visokih temperatura koža se dodatno masti što može doprinijeti nastanku mitesera i akni.

Idealan tretman za zdravu i čistu kožu pruža Bocassy micelarna vodica. Lagana i učinkovita, dizajnirana je da čisti i uklanja nečistoću s lica, a hijaluronska kiselina, ružin hidrolat, ginseng i neven sinergijski snažno utječu na obnovu i zadržavanje hidratacije u koži.
Pročitajte više na www.bocassy.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju