Kućni ljubimci u obitelj unose puno ljubavi, veselja i topline, ali i dlaka. Nepoželjne dlačice se tako mogu zavući u svaki dio doma, a najveći problem predstavljaju one na sjedećim garniturama i tepisima. Želite li se na najbrži i najjeftiniji način riješiti dlaka kućnih ljubimaca, donosimo tri jednostavna trika


1. Brisač za prozore

Ova jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u domu i automobilu može vam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka s tepiha i kauča.

Sve što trebate učiniti je gumenim djelom brisača povlačiti po površini, kao da perete prozore, ali kratkim potezima počevši od rubova prema sredini. Guma na brisaču će sakupiti na hrpu i najneposlušnije dlačice koju poslije samo pokupite i bacite u koš za smeće.

2. Gumene japanke
Prije nego krenete sa čišćenjem doma, potražite svoju ljetnu obuću i iz 'arhive' izvucite gumene japanke. Naime, ovaj mnogima omiljeni ljetni rekvizit izvrstan je sakupljač dlaka kućnih ljubimaca. Prvo, operite i osušite japanke. Stavite ih na ruke i povlačite ih po platnenoj površini uprljanoj dlakama od mačke ili psa.

Jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u domu i automobilu može vam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka s tepiha i kauča

Sakupite dlake na hrpu, pokupite ih prstima i bacite u kantu za smeće. Ako i nakon sakupljanja ostane pokoja neposlušna dlaka, smočite dlanove, pritisnite ih na površinu te brzim kružnim pokretima dlanom pređite preko tkanine. Ostatak dlačica će ostati zamotan na hrpi te ga samo pokupite i bacite u smeće.

3. Gumene rukavice
Gumene rukavice koje koristimo za čišćenje doma i pranje suđa, osim što štite ruke i nokte od kemikalija, mogu nam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca s platnenih površina i tepiha.

Sve što trebate učiniti je staviti rukavice na ruke i malo čvršćim pritiskom i kratkim potezima sakupiti dlake na hrpu. Ako nakon sakupljanja ostane još pokoja sitna dlačica, lagano smočite rukavice, istresite ih te kružnim pokretima još jednom pređite peko površine.

Ako je vaš pas ili mačka uprljao materijal na sjedećoj garnituri ili nekoj drugoj platnenoj površini, napravite sami učinkovito sredstvo za čišćenje tkanina.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju