Plava je boja neba i mora i, kada je o modi riječ, pravi je proljetni đir. Simbolizira istinu, samopouzdanje, odanost, mudrost, plemenitost i aristokraciju, a nijansa izražajne plave i nosi naziv kraljevski plava boja koja će osvježiti svaki ormar

Kraljevski plava boja već je nekoliko sezona u trendu, a njena popularnost ne jenjava. Uvjerili smo se u to i u centru Zagrebu gdje smo naišli na 3 dame koje odlično nose ovu živu, jaku i upečatljivu boju. One su nas inspirirale da prošećemo trgovinama i pogledamo što se nudi u kraljevski plavoj boji te pronašli komade koji će udahnuti proljetnu živost vašoj garderobi.

Najbolje je izabrati jedan komad u kraljevski plavoj boji pa ga kombinirati s neutralnijim bojama. Jako plava boja sjajno se slaže i uz bijelu ili crnu, savjetuju ELFS-i

Modni dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, dvojac okupljen pod imenom ELFS dali su i nekoliko savjeta kako nositi kraljevski plavu boju.

1. 'Najbolje je izabrati jedan komad u upečatljivoj boji pa ga kombinirati s neutralnijim bojama. Jako plava boja se sjajno slaže i uz bijelu ili crnu, kažu ELFS-i.

Primjerice, uz haljinu kraljevski plave boje odlično će pristajati cipele bež, zlaćane ili slične boje. Uz kraljevski plave hlače ili top izvrsno će izgledati bijeli top, odnosno bijele hlače.

2. 'Plavu boju općenito je bolje kombinirati uz zlatnu nego srebrnu jer su i plava i srebrna hladne boje, a uz zlatnu ćete dobiti toplinu. I šareni upečatljivi nakit može biti odlična protuteža kraljevski plavoj boji', ističu ELFS-i. Kožnati odjevni predmeti u boji također su proljetni trend. Doznajte kako nositi odjeću od kože bez obzira na konfekcijski broj.

3. Kada nosite kraljevski plavu boju, dobro je paziti na uzorke koje kombinirate.

'Najbolje je izbjegavati uzorke, ukoliko u uzorku nije zastupljena i ista nijansa plave boje', savjetuju ELFS-i. A ovoga proljeća in je cvjetni uzorak pa pogledajte i 3 kombinacije s cvjetnim uzorcima idealnih za proljeće.

Kada je o make up-u riječ, uz izražajnu kraljevski plavu boju nosite suptilniju šminku. Zemljane i neutralnije smeđe nijanse sjenila i olovke za oči najbolje će odgovarati, a usne naglasite ružičasto-nude nijansom. Želite li više naglasiti lice nemojte pretjerivati sa šminkom nego radije to napravite uz upečatljivi nakit, odnosno naušnice u ovom slučaju, kao što savjetuje modni dvojac ELFS.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju