Tirkizna boja asocira na boju najljepšeg mora, pa ne čudi da je ta boja, koja označava ljubav i užitke, ljeti nezaobilazna u odjevnim kombinacijama. Donosimo tri savjeta o tome kako nositi tirkiznu boju, ljubimicu ljeta.

Galerija

Tirkizna boja označava označava ljubav, ljepotu, užitke, putovanje s dragom osobom, partnerstvo koje nudi emotivno i mentalno ispunjenje, vitalnost i dobro zdravlje. Prema psihologiji boja, tirkizna kontrolira i liječi poljuljana emocionalna stanja stvarajući emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Na putu do emocionalne stabilnosti mogu se proći razne turbulencije, ali na kraju će se ravnoteža postići.

Tirkizna boja asocira na boju najljepšeg mora, pa ne čudi da je ta boja, koja označava ljubav i užitke, ljeti nezaobilazna u odjevnim kombinacijama.

U modnim kombinacijama tirkizna boja vrhunac popularnosti dosegla je 1980-ih godina, kada je must have bio barem jedan detalj u toj osvježavajućoj boji. Kako su vrckave i osebujne 1980-e vječita modna inspiracija, tako se i tirkizna u punoj snazi vratila u naše garderobe.

Modni dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, dvojac okupljen pod imenom ELFS, dali su nekoliko savjeta o tome kako nositi tirkiznu boju:

1. Tirkiznu boju ljeti je najljepše kombinirati s bijelom i bež uz dodatke zlatnog i srebrnog nakita.

Uz tirkiznu boju sjajno će izgledati i drugi modni dodaci metaliziranog - zrcalnog efekta, kao što je na primjer na naočalama
, savjetuju ELFS-i.

2. Kod ostalih modnih dodataka tirkizna ne podnosi baš obične stvari, pa treba biti oprezan prilikom kombiniranja kako sve neobične stvari koje izgledaju odlično s tirkiznom bojom ne bi zajedno izgledale kao svemirski brod, ističu ELFS-i.

3. U svemu treba biti umjeren, a ovu hit-boju ljeta dovoljno je upotpuniti jednim upečatljivim dodatkom po želji, kaže modni dvojac ELFS.

Kod make-upa tirkizna odlično izgleda kada je sjenilo tirkizne boje blendano s bijelim i crnim. Uz tako izražajno našminkane oči, usne je dovoljno naglasiti nježno ružičastom ili nude bojom.

Modni komadi iz trgovina u tirkiznoj boji - 2
Zara, 99,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)