Tirkizna boja asocira na boju najljepšeg mora, pa ne čudi da je ta boja, koja označava ljubav i užitke, ljeti nezaobilazna u odjevnim kombinacijama. Donosimo tri savjeta o tome kako nositi tirkiznu boju, ljubimicu ljeta.

Tirkizna boja označava ljubav, ljepotu, užitke, putovanje s dragom osobom, partnerstvo koje nudi emotivno i mentalno ispunjenje, vitalnost i dobro zdravlje. Prema psihologiji boja, tirkizna kontrolira i liječi poljuljana emocionalna stanja stvarajući emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Na putu do emocionalne stabilnosti mogu se proći razne turbulencije, ali na kraju će se ravnoteža postići.

Također, tirkizna boja jedna je od rijetkih boja koja ne uzrokuje nikakve negativne emocije i asocijacije.

U modnim kombinacijama tirkizna boja vrhunac popularnosti dosegla je 1980-ih godina, kada je must have bio barem jedan detalj u toj osvježavajućoj boji. Kako su vrckave i osebujne 1980-e vječita modna inspiracija, tako se i tirkizna u punoj snazi vratila u naše garderobe.

Modni dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, dvojac okupljen pod imenom ELFS, dali su nekoliko savjeta o tome kako nositi tirkiznu boju:

1. Tirkiznu boju ljeti je najljepše kombinirati s bijelom i bež uz dodatke zlatnog i srebrnog nakita.

Uz tirkiznu boju sjajno će izgledati i drugi modni dodaci metaliziranog - zrcalnog efekta, kao što je na primjer na naočalama, savjetuju ELFS-i.

2. Kod ostalih modnih dodataka tirkizna ne podnosi baš obične stvari, pa treba biti oprezan prilikom kombiniranja kako sve neobične stvari koje izgledaju odlično s tirkiznom bojom ne bi zajedno izgledale kao svemirski brod, ističu ELFS-i.

3. U svemu treba biti umjeren, a ovu hit-boju ljeta dovoljno je upotpuniti jednim upečatljivim dodatkom po želji, kaže modni dvojac ELFS.

Kod make-upa tirkizna odlično izgleda kada je sjenilo tirkizne boje blendano s bijelim i crnim. Uz tako izražajno našminkane oči, usne je dovoljno naglasiti nježno ružičastom ili nude bojom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju