Odgajanje kćeri: Sasvim otvoreno pismo posvećeno svim mamama

Podijelite na

Internetom se osljednjih nekoliko tjedana dijeli inspirativno pismo studentice koje objašnjava kako bi odgajala svoju kćer iako ne planira imati djece

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 7.10.2016 / 11:22

Princezu ne treba nitko spašavati

Princezu ne treba nitko spašavati (Foto: Shutterstock)

Ja zapravo ne želim djecu. Nikad nisam sanjala o svojoj djeci. Ali kad bih imala dijete… posebno kćerku. Naučila bih ju da ne čeka. Ništa i nikoga.

"Posjednula bih svoju kćer ispred kupaonskog ogledala, kao što je moja majka učinila meni, i natjerala bih ju da opet i iznova ponavlja stvari koje voli o sebi, iako u tom trenutku možda ne bi u njih vjerovala. Ona to treba čuti i ja bih se pobrinula da to tako bude."

Rekla bih joj da ne čeka dječaka koji će je spasiti. Naučila bih je da je svijet uvjerio žene da trebaju muškarce kako bi se osjećale potpuno, i da je to debela, velika, ružna laž.

Naučila bih je da je preiskrena da bi se pravila glupom zbog nekog nesigurnog dječaka. Ne bih joj dopustila da odraste s mentalitetom ‘uspavane ljepotice
i da očekuje nekog tipa koji će je probuditi i spasiti iz njenog dvorca.

Rekla bih joj da je već budna, I da u njoj gori vatra koja može sravniti taj dvorac do temelja
, ‘ ovim riječima studentica Sydney Davies sa sveučilišta Simpson u Kaliforniji započinje pismo koje se posljednjih nekoliko tjedana dijeli na društvenim mrežama.

Iako autorica nema namjeru nikoga obeshrabriti da pronađe partnere, glavni cilj ovoga pisma je osnažiti žene i uvjeriti ih kako je važno voljeti sebe te vjerovati da mogu postići što god požele.

‘Posjednula bih svoju kćer ispred kupaonskog ogledala, kao što je moja majka učinila meni, i natjerala bih ju da opet i iznova ponavlja stvari koje voli o sebi, iako u tom trenutku možda ne bi u njih vjerovala. Ona to treba čuti i ja bih se pobrinula da to tako bude.

Nakon razgovora, zagrlila bih je i rekla: Svijet je tvoj. Osvoji ga, ja ću biti cijelo vrijeme uz tebe.
’, zaključuje Davies u svojem dirljivom pismu.

Cijelo pismo u originalu možete pročitati na internetskim stranicama Inspire More, a u nastavku pronaći još 10 zapovjedi za odgajanje samopouzdane kćerke.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se