Nestajanje pudera i sjaj koji se pojavljuje na određenim dijelovima lica već samo nekoliko sati nakon nanošenja rezultat su neispravnog korištenja pudera. Srećom postoje načini na koje to možemo izbjeći

1. Odabir idealnog pudera
Puder u prahu, kamenu ili tekućem stanju izbor je koji se nudi u našim trgovinama. Osnovna stvar na koju treba obraditi pozornost je odabir pudera koji odgovara tipu vaše kože.

Osobama koje imaju masnu kožu preporučuje se korištenje pudera bez ulja i u prahu tako da dodatno matiraju izgled kože lica. Suhoj koži potrebna je kao i u njezi lica hidratacija i zato je preporuka tekući puder ili BB krema.

2. Priprema lica za puder
Lice je potrebno dobro očistiti i zatim nanijeti tanak sloj dnevne kreme koji odgovara vešem tipu kože. Odabir odgovarajuće kreme bitan je faktor koji će omogućiti puderu bolje prianjanje uz kožu. Kad je koža upila sadržaj kreme, možete nastaviti s nanošenjem svog pudera.

Osnovna stvar na koju treba obraditi pozornost je odabir pudera koji odgovara tipu vaše kože.

3. Aplikator za nanošenje
Nanošenje pudera prstima nije zahvalan posao, pogotovo zato što se time on brzo upija u vaše pore. Kako biste to izbjegli, korištenje malih "pomoćnika" omogućit će ravnomjernu raspodjelu vaše podloge na lice. Spužvica „beauty blender“, četkica ili kist olakšavaju cijeli posao.

4. Korištenje završnog sloja - fiksator ili puder u kamenu
Korak koji često preskačemo i zaboravljamo nužan je kako bi vaš puder bio na mjestu. Na kraju nanošenja podloge, kako biste postigli baršunasti izgled preko cijelog lica, blago utapkajte puder u kamenu ili ga pošpricajte fiksatorom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju