Vjenčani prsten je prekrasan simbol braka i zajedništva. Mnogi se zavjetuju nakon izgovaranja sudbonosnog da ga nikad neće skinuti, što i nije baš poželjno ponašanje


1. Profesionalno ga očistite

Jednom godišnje dajte svoj vjenčani prsten na profesionalno čišćenje. Iako tu aktivnost možete napraviti i kod kuće, profesionalci će ukloniti s površine prstena mikro čestice losiona i krema za ruku koje se ne mogu vidjeti golim okom, ali i druge prljavštine i masnoće. Pregled prstena mogao bi otkriti i neka sitna napuknuća, koje zlatar može spasiti od uništavanja.

Spriječite gubitak vjenčanog prstena, pa ga nemojte nositi kada čistite dom jakim kemikalijama ili se bavite nekom sportskom aktivnošću.

2. Skinite ga s vremena na vrijeme
Veće su šanse da prsten nećete izgubiti, ako ga ne nosite baš svugdje i uvijek. Sačuvajte ovaj važan simbol ljubavi i odložite ga na neko sigurno mjesto poput kutije za nakit kada čistite dom jačim kemikalijama, a posebno mjesta poput umivaonika, sudopera i toaletne školjke. Spojite prste i otkrijte ovdje zašto se vjenčani prsten nosi baš na prstenjaku.

Nije poželjno nositi vjenčani prsten i kada se bavite nekom energičnom sportskom aktivnošću koja bi mogla uništiti taj vrijedan komad nakita.

3. Osigurajte svoj prsten

Sentimentalnu vrijednost vjenčanog prstena nitko vam ne može nadoknaditi. No ako je u pitanju skuplji komad nakita, možete procijeniti njegovu vrijednost i dajte ga osigurati kod osiguravateljske kuće. Dakako, treba znati da se takav prsten ne smije nositi na ruci.

'Vjenčani prsten može biti osiguran jedino kao zlatnina koja se nalazi u sefu. To je onda osiguranje imovine po polici od krađe i razbojstava,' otkriva nam stručnjakinja za osiguravateljska pitanja Ana-Maria Dumenčić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju