Lutke su nezaboravan dio djetinjstva i mnoge žene sjećaju se svoje najdraže lutke. A jedna Australka odlučila se i u odrasloj dobi igrati te lutkama koje često izgledaju neprirodno daje potpuno novi, transformirani izgled i – novi život

Transformacije zbog kojih ćete popularne lutke koje vole mnoge djevojčice gledati potpuno drugim očima oduševile su mnoge koji su upoznati s radom kreativne mame iz Australije.

U njenoj kolekciji transformiranih lutkica nazvanoj Mim's Dandy dolls nalaze se, kako ova nadarena mama objašnjava, nekad voljene lutkice koje su sada spašene i koje su dobile novu šansu u životu. Svaku spašenu lutku pažljivo očisti, opere joj i počešlja kosu, sašije novu odjeću i – u potpunosti joj obriše prenaglašeno našminkano lice te ga iznova nacrta. Na taj način lutke dobivaju potpuno drugačiji, prirodniji izgled te tako postaju igračke puno primjerenije za djecu.Želim da svako dijete i odrasla osoba koja vidi moje lutke i pročita njihove priče bude nadahnuta i ohrabrena. Želim da svi mi cijenimo i slavimo vlastitu snagu, sposobnosti, strasti i naše savršene nesavršenosti, a ne da se fokusiramo na izgled i na nametnutu definiciju ljepote.

Reći ću vam što je ljepota. Ljepota je biti živ. Ljepota je biti dobar. Ljepota je biti jak i mudar. Ljepota je voljeti druge. Ljepota je samouvjerenost i sreća. Ljepota je dijeliti s drugim njegovu sreću i tugu. Ljepota je suosjećanje
, poručila je ova talentirana Australka na svom Facebooku. Pogledajte i kako mama Sonia briše lica lutkama, a ono što učini poslije očarava i djecu i odrasle.Svakoj lutki daje ime i karakter. Milly je pametna i živahna djevojčica koja prijatelje i obitelj nasmijava dovitljivim komentarima i dosjetkama. Mary obožava cvijeće te radi svoj herbarij u kojem čuva osušeno i prešano cvijeće. Baka ju je naučila kako se to radi: umetanjem cvijeća u papir, a zatim među stranice teških knjiga.

Josephine svoje smušene misle i nepredvidljive emocije smiruje slikajući. Obožava gledati kako se boje razvijaju dok ih stavlja na papir ili platno. Kada odraste želi pomagati bolesnoj djeci u bolnicama kako da izraze svoje osjećaje, strahove i misli kroz umjetnost.

Nancy je najdraža, najodanija prijateljica na svijetu. Dobra je, duhovita i osjetljiva na tuđe osjećaje i potrebe. Obožava biti u pidžami i nosila bi je svaki dan da može. Nancy odlično baca loptu i jako je ponosna na to što može baciti loptu dalje od bilo kojeg dječaka kojeg poznaje. Stvarno baca kao djevojčica!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju