Tanke špangice odnosno ukosnice za kosu služe nam za pridržavanje kose i oblikovanje frizure bez previše isticanja tog popularnog ukrasa za kosu. No što kada ukosnica ne drži dovoljno čvrsto? Tu pomaže zupčasti gornji dio ukosnice koji ima itekako važnu ulogu

Sigurno ste primijetili da je na svim tankim ukosnicama gornji dio zaobljen, poput zupčanika. I to nije tako zbog estetike već ti sitni zupčanici imaju važnu ulogu za koju većinu nas ne zna. Naime, oni služe za bolje i čvršće pridržavanje kose, a to ćete postići ako ukosnicu umetnete u kosu na pravilan način, drugačiji od načina na koji inače stavljamo ukosnice.

Sigurno ste primijetili da je na svim tankim ukosnicama gornji dio zaobljen, poput zupčanika. Oni imaju važnu ulogu za koju većinu nas ne zna

Kako to napraviti? Krenite stavljati ukosnicu na uobičajen način, dakle s ravnim dijelom ukosnice okrenutim prema skalpu, a zatim je negdje na pola puta okrenite tako da neravna strana ukosnice bude okrenuta prema skalpu. Mali zupci čvrsto će držati kosu i tako će frizura duže biti postojana.

Kako biste izbjegli oštećenje kose, ukosnicu na ovaj način stavljajte samo na dijelove gdje je kosa gušća i teža, dakle ne tamo gdje je sklonija lomljenju, primjerice blizu čela. Provjerite i čemu služi mini džep na trapericama.

Pri kupovini ukosnica dobro je i obratiti pažnju na završetke ukosnica u obliku malih zadebljanja. Birajte ukosnice s matiranim završecima koji puno bolje prianjaju uz kosu od završetaka koji se sjaje i lakše kližu. Doznajte i zašto staviti drvenu kvačicu na otvor za ventilaciju u autu?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju