Prekid veze nikad nije lagan, pogotovo kada živite zajedno. To je velika i vrlo teška odluka, a kada je donesete, važno je da oboje ostanete prisebni i da dodatno ne pogoršavate situaciju. Donosimo vam pet smjernica kako upravo to učiniti

1. Budite sigurni u ono što želite
Ako ste vi ti koji želite prekinuti, neka to ne bude nagonski i impulzivan potez. Riječ je vrlo važnoj odluci te je treba shvatiti itekako ozbiljno.

Također, tijekom ovog razdoblja imajte na umu koji vam je glavni cilj nakon prekida, ali i razlog za prekid, no nemojte ništa nasilno požurivati.

2. Budite ranjivi i emocionalni
Kada komunicirate s partnerom, budite iskreni. Bilo da je riječ o emocijama zbog prekida ili zbog dogovoranja oko doma. Objasnite svoju odluku i vrlo jasno pokažite da je to vaša završna odluka.

Naravno da ćete oboje biti vrlo emocionalni – ljuti, tužni, frustrirani, razočarani. I to je u redu, svoje osjećaje trebate pokazati, a ne ih držati u sebi jer to samo može pogoršati situaciju.

Prekid veze ako živite zajedno nikako ne smije biti nagonski i impulzivan potez

3. Nemojte se fiksirati na stvari
Jednostavnije je prepirati se oko toga tko će dobiti kauč ili televizor koji ste zajedno kupili nego oko činjenice da je vaša veza gotova. No, materijalne stvari ne mogu riješiti ovu situaciju.

Stoga se zapitajte zašto se svađate oko tih stvari. Zato što ih stvarno želite ili zato što ih želite za sebe kako ih vaš partner ne bi mogao uzeti? Kasnije bi vam moglo biti žao što ste bili tako nepotrebno sebični.

4. Preispitajte svoje motive
Prije nego što odlučite prekinuti, dobro preispitajte svoje motive. Razmislite kada se stanje vaše veze pogoršalo te koliko ste vi krivi za to i jeste li napravili sve što ste mogli da poboljšate situaciju.

Život s partnerom dodaje vezi novu razinu intimnosti i predanosti, stoga iz ove situacije nastojte izvući određene pouke koje ćete moći iskoristi u budućnosti. Jer kada se ne suočite s određenim problemima, oni će sigurno ponovno izbiti na površinu.

5. Nađite svoj prostor
Bez obzira na to imate li već svoj novi dom ili još uvijek živite zajedno nakon prekida jer se morate organizirati, bitno je fizički i emocionalno udaljiti se dok prolazite kroz taj proces.

To zapravo znači da trebate poštovati određene granice jer ipak više niste par. Nemojte ni smišljati razne izlike da se viđate kako biste ponovno razgovarali o onome što je već čvrsto odlučeno.

Naučili ste se na zajednički život i prekid je vrlo bolna stvar, ali ne posustajte i pustite vrijeme da odradi svoje. Kasnije će vam biti drago što ste se pridržavali svog plana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju