Mame s djecom znaju da svakodnevno pripremanje obroka ili spremanje mališana za krevet nije jednostavan zadatak. Evo što se dogodi kad mama otputuje, a tatu ostavi da se bavi s njihovo četvero djece


'Najdraži mužiću, pišem ti ovo iz ljubavi, a ne straha. Željela sam s tobom proći nekoliko stvari prije nego što se uputiš u ovaj vikend sam ...., ' započinje svoje pismo Meghan Maza Oeser svojem suprugu u kojem mu daje detaljne upute i pojašnjenja za samostalno bavljenje s njihovo četvero djece.

U slučaju da želiš nešto obaviti ovaj tjedan, sretno! Quinn plače svakih 4.5 sekundi, neprestano joj treba točiti vodu, zbog čega stalno ide na wc. Nekad može ići sama, a nekad joj moraš pomoći. Ne zaboravi imati pri ruci rezervno donje rublje. Ljubim te! dio je urnebesnih uputa jedne mame koja je postala viralni hit.

'Večera će biti grozna. Bailey će htjeti pizzu, a Harper će pitati ima li hrenovki. Quinn će plakati kada kažeš riječ hrenovka, te inzistirati na tjestenini sa sirom (ali ne iz narančaste ni bijele kutije, već onu iz ljubičaste kutije). Nećemo imati tjesteninu iz ljubičaste kutije, pa će se odlučiti za tost.

Već ćeš početi raditi tjesteninu sa sirom za Penny, ali kada čuje od Quinna da on želi tost, složit će se s njim. Bacit ćeš tjesteninu u smeće jer je Bailey imala probavne smetnje prije 5 godina kada je jela s tjesteninu sa sirom iz narančaste kutije, a Harper ionako najviše voli bijelo pakiranje. Na kraju ćete svi jesti žitne pahuljice s mlijekom...' opisuje na urnebesan način tipičnu večeru ova mama.

No situacija se ne smiruje niti nakon nje. Megan Maza Oeaser tvrdi da se priprema za spavanje pretvara još u veću noćnu moru.

'Zaboravi na pidžame, i ne pokušavaj ništa osim spavaćice za Penny. Ona će tražiti svoju spavaćicu s Minnie Mouse, ali kada joj ju odjeneš počet će vikati da ju rukavi stežu. Umjesto toga pronađi onu s Elsom. Velike su šanse da je ta spavaćica prljava, ali nema veze... i ona je. Ne sjećam se zadnji put kad sam stavila sapun na Penny... Na kraju ćeš je ponijeti sa sobom u krevet misleći da je to dobra ideja. Ha ha ha ha ha! Imat ćeš osjećaj kao da spavaš kraj boksača Evander Holyfielda na drogama.'

'Quinn, Harper i Bailey će zaspati bez problema, ali ubrzo će shvatiti da su njihova mala usta suha, i ponašat će se kao da su prehodali 1.000 kilometara kroz Saharu. Jedna po jedna spuštat će se u kuhinju svakih pet minuta i tražiti vode. Nemoj drugima dati da piju iz Quinnine ružičaste šalice s likom Else, ako slučajno to vidi, poludjet će
.'

Duhovita mama iz Oaka Foresta u američkoj saveznoj državi Illinois u pismu tvrdi da će doručak i ručak biti jednako grozan, a svom suprugu savjetuje da tijekom dana popije mnogo kave, jer će mu trebati energije.

'U slučaju da želiš nešto obaviti ovaj tjedan, sretno! Quinn plače svakih 4.5 sekundi, neprestano joj treba točiti vodu, zbog čega stalno ide na wc. Nekad može ići sama, a nekad joj moraš pomoći. Ne zaboravi imati pri ruci rezervno donje rublje. Ljubim te!' zaključuje svoje upute Megan Maza Oeaser.

Otkad je pismo objavljeno na Facebook stranici prije nekoliko dana podijeljeno je više od 96.000 puta, te ima više od 52.000 komentara. Mame diljem svijeta su pronašle svoju djecu u opisima suludih zahtijeva s kojima se nose svaki dan u tjednu.

Cijelu poruku na engleskom jeziku pročitajte na Facebook stranici ove duhovite mame.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju