Mislite da se tvrdokornog kamenca sa slavine ili sudopera možete riješiti samo sa sredstvom punim kemikalija? Ne, ne morate posezati za kemijom jer pronašli smo 100 posto prirodan način za uklanjanje i najtvrdokornijih mrlja

Kamenac, prljavština, naslage od tvrde vode, minerali iz vode - sve to tijekom vremena stvori bjelkasti talog na slavinama i sudoperu.

Koristite li ovo prirodno sredstvo protiv i najtvrdokornijeg kamenca učinit ćete dobro i za svoj okoliš i ekologiju

Mnogi od nas vjeruju da se tog taloga moguće riješiti samo sa sredstvom koje sadrži jake kemikalije, ali mi smo pronašli 100 posto prirodno, a time i ekološko rješenje za ove ružne naslage te najtvrdokornije mrlje. Sve što vam treba je alkoholni ocat, krpa, spužvica za suđe (po mogućnosti već neko vrijeme korištena, odnosno istrošenija) i malo strpljenja.

Naime, zbog svoje kiselosti alkoholni ocat uspješno otapa tvrde minerale, poput kalcija kojeg sadrži tvrda voda. Uz ocat i u par koraka vaše slavine i sudoper opet će biti čisti poput suze i sjajiti se kao da su novi.

Postupak:

1. Slavinu, odnosno sudoper obrišite dobro suhom krpom kako ne bi bilo ostataka vode.

2. U posudicu nalijte alkoholni ocat i u njega umočite krpu. Krpom zatim obložite mjesto s kojeg želite skinuti talog, te još naknadno prelijte krpu octom kako bi što bolje bila natopljena.

3. Krpu natopljenu octom ostavite da odstoji jedan sat. Nakon toga maknite krpu i spužvicom za pranje suđa, lagano trljajući, uklonite preostalu nečistoću. Trljati možete i grubljom stranom spužvice, ali važno je da spužvica za suđe ne bude nova jer će onda biti pregruba što bi moglo oštetiti čelik.

4. Kod najtvrdokornijih naslaga postupak ćete možda morati ponoviti.

U videu se uvjerite u učinkovitost uklanjanja naslaga od kamenca i prljavštine sa slavina i sudopera alkoholnim octom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju