Parfem smo navikli stavljati na vrat i zapešće jer se na tim dijelovima tijela osjeti puls i tjelesna temperatura intenzivira miris parfema. Znamo i da će parfem dulje trajati ako ga nanesemo iza koljena, na pregibu ruke i iza uški, no postoji još jedno neočekivano mjesto na tijelu koje možete pošpricati parfemom kako bi on trajao cijeli dan

Kako produljiti miris parfema pitanje je koje si postavljaju mnoge žene. Parfem je najbolje stavljati na mjesta na kojima osjetimo puls, odnosno na kojima su vene bliže koži, zato jer temperatura tijela na tim mjestima pojačava miris parfema.

Nanesete li parfem na pupak, nećete se morati brinuti da se miris do kraja dana više neće osjetiti

No, bez obzira na sve, do kraja dana miris može nestati. Vratiti ga možete ponovnim nanošenjem parfema, ali postoji još bolji i jeftiniji način kako to postići. Naime, nanesete li parfem na pupak on će potrajati cijeli dan. Ovim trikom za produljivanje mirisa parfema služe se i slave dame poput Liv Tyler i Adriana Lima, a tajna je u tome da se područje pupka jako zagrijava te se tako miris više širi.

Osim toga, zbog svog oblika pupak služi kao prirodni respirator za miris. Sve što je potrebno je nekoliko kapi parfema nanijeti na prste i zatim na pupak. Parfem nemojte trljati već samo njime lagano potapkajte pupak i pustite ga da se sam osuši. Naime, trljanjem parfem mijenja svoj miris, odnosno gornje note parfema, koje osjetite čim nanesete parfem, puno brže ispare.

S obzirom da pupak, kada su temperature zraka niže, pokrivamo odjećom, to mjesto na tijelu još će se više zagrijavati i tako još intenzivnije emitirati miris parfema.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju