Grafička dizajnerica koja je radila za brend Victoria's Secret otkrila je najčuvanije tajne fotošopiranja modela. Progovorila je jer želi da ljudi shvate da je gotovi svaki model u reklami – iluzija

Majstorica Photoshopa koja je većinu karijere provela retuširajući fotografije (super)modela iskreno je progovorila o tome kako su prekrasni modeli koje gledamo u reklama zapravo potpuna iluzija. Da se modelima mijenja izgled u Photoshopu već je poznato, no zaposlenica tvrtke Victoria's Secret, brenda donjeg rublja, koja je intervju za portal Refinery29 dala anonimno, otkrila je do koje granice fotošopiranje ide.

'Znam da to što radim nije u redu i to je najveći razlog zbog kojeg se danas samo povremeno radim retuširanjem. Žene koje vidite na reklamama u stvarnosti uopće ne izgledaju tako', rekla je grafička dizajnerica te sa svijetom podijelila 6 najčuvanijih tajni fotošopiranja modela:

Grafička dizajnerica koja je radila za brend Victoria's Secret otkrila je najčuvanije tajne fotošopiranja (super)modela

1. Prije početka snimanja kupaći kostimi podstavljaju se s jastučićima i umecima.
'Primite li kupaći kostim u ruku osjetit ćete da je jako težak zbog svih tih umetaka ušivenih u njih', otkrila je majstorica Photoshopa.

2. Modeli ispod kupaćih kostima nose grudnjake kako bi im dekolte izgledao bolje tijekom snimanja.
'Zatim u Photoshopu moramo brisati grudnjak. Mnogi zaposlenici žale se jer modeli nose gudnjaku i ispod gornjeg dijela kupaćeg bez naramenica', kaže. To objašnjava kako modelima i u gornjim dijelovima kupaćih bez potpore naramenica grudi stoje visoko podignute – nije riječ o nekom čudu već čudu Photoshopa. Pročitajte i 7 pravila za savršenu fotografiju u bikiniju.

3. Zatim se brišu bradavice te grudi u potpunosti retuširaju.
Od grafičkih dizajnera često se traži da podignu grudi, učine ih više okruglima, savršeno simetričnima i, naravno, većima jer većina modela nosi košarice A.

4. Manekenke na snimanja dolaze nedepilirane jer se dlačice brišu u Photoshopu.

Anonimna majstorica Photoshopa otkrila je i da većina modela ne depilira za snimanja jer znaju da će dlačice biti poslije uklonjene s fotografija.

'Kada tijekom snimanja podignu ruke u klasičnu pozu s plaže vide im se dlakavi pazusi, a imaju ih i na donjem dijelu trbuha', otkrila je majstorica Photoshopa. To objašnjava kako su modelima pazusi uvijek savršeno glatki i bez ijedne crne točkice. Pogledajte i neočekivano fotošopiranje najpoželjnije žene svijeta.

5. Iznenađujuće, modeli se ne retuširaju da izgledaju mršavije.
Manekenkama se u Photoshopu zapravo dodaju obline i 'meso' na koščate dijelove tijela. Zašto onda jednostavno ne angažiraju modele s više obline? Anonimna majstorica Photoshopa kaže da su neke tvrtke već pokušale to, ali kupci nisu dobro reagirali.

'Modeli sa stvarnim oblinama jednostavno nisu dovoljno dobro prodavali robu', kaže.

6. U Photoshopu se zamjenjuju dijelovi tijela.
Uobičajeno je da se ruke modela u Photoshopu zamijene s rukama druge osobe. U većini situacija to se radi zato da se popravi čudna poza nego zato jer ruke modela izgledaju loše.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju