Postoji uvriježeno mišljenje da su salonke univerzalna ženska obuća koja pristaje gotovo svakoj odjevnoj kombinaciji. Ipak, donosimo vam nekoliko „provjerenih“ kombinacija u kojima ćete zablistati.

Ženske salonke odnosno elegantne cipele na petu ubrajaju se u jedan od najuniverzalnijih modela obuće koji se mogu naći u ženskom ormaru. Cipele su karakteristične po tzv. blok potpetici. Mogu biti jednobojne ili sa zanimljivim uzorkom, a nerijetko su obogaćene raznim ukrasnim dodatcima kao što su mašnice, kopče ili remen u obliku lanca. Njihova najveća prednost je ta da pristaju uz gotovo svaku odjevnu kombinaciju, a osim toga, puno su udobnije od ženskih cipela s visokom potpeticom.

Vrlo su popularne i salonke s niskom petom koje. Prilikom odabira idealne obuće obratite pažnju na veličinu te na materijale od kojih su izrađene. Na Ecipele online pronaći ćete pregršt zanimljivih modela izrađenih od eko i prirodne kože.

Kako uskladiti salonke s ostatkom outfita?

Ako tražite obuću za posao te nemate određen „dress code“, salonke s udobnom petom odlično će vam pristajati na traperice i sako, ali i uz pencil suknju te bluzu ili majicu kratkih rukava. Zatim, vaš elegantni outfit također možete upotpuniti ženskim salonkama posebno ako se odlučite za haljine i midi suknje. Posebno su atraktivne jednobojne salonke kod kojih je peta ukrašena sa zanimljivim uzorkom. Ove cipele na petu savršen su model obuće za sve vrste svečanih događaja kao što su vjenčanja, krštenja ili razne proslave. Udobna potpetica omogućit će vam da satima i satima plešete bez trunke umora u nogama, a u kombinaciji s koktel haljinom izgledat će jednako atraktivno kao da ste obuli štikle.

PR PR Foto: PR
Koje su moderne ženske salonke?

Salonke neutralnih tonova česti su odabir pripadnica nježnijeg spola. Ovakve cipele jednostavno ne smiju nedostajati u vašem ormaru. Savršene su i za odlazak na posao i za druženja s prijateljima. Dobra su alternativa su tamnoplave i bež salonke. Odlično pristaju uz klasični poslovni look, ali i uz ljetne odjevne kombinacije. Kod odabira ostalih modnih dodataka pokušajte ih bojom uskladiti s obućom. Isto vrijedi i za https://ecipele.hr/c/dodaci/satovi/zenski. Ako na obući imate ukrase u boji zlata, odaberite sat zlatne boje. Ako su salonke ukrašene srebrnim metalom, onda će vam najbolje pristajati srebrni ili crni sat. Ako želite istaknuti svoj osebujni stil, posjetite Ecipele online trgovinu gdje ćete pronaći ćete ženske salonke u bordom te pastelnim bojama, kao i modele sa zanimljivim uzorcima.

Za koji materijal se odlučiti: kožu, antilop ili nubuk?

Ženske salonke mogu biti izrađene se od raznih materijala. I upravo zahvaljujući tome mogu se prilagoditi svakoj prilici, svakom ukusu i stilu. Iako se klasične kožne salonke čine „najsigurnijim“ odabirom, u nekim si situacijama možete dopustiti i nesvakidašnje odjevne kombinacije. Najveća prednost salonki izrađenih od glatke prirodne kože je ta što su veoma izdržljive, otporne te se lako čiste i održavaju. Na taj će način čak i nakon nekoliko sezona izgledati kao nove. Salonke od nubuka savršeno pristaju svakom stopalu, dok su modeli izrađeni od antilopa kao stvoreni za razne elegantne outfite. Ako ste više za casual stil odijevanja, slobodno uskladite salonke s trapericama uskog kroja te bluzom ili običnom majicom kratkih rukava. Preko ramena prebacite kožnu jaknu ili baloner i spremni ste za izlazak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju