U posljednjih je nekoliko godina postalo moderno i društveno poželjno živjeti zdravo, a bio hrana postala je mnogo dostupnija.

Čini se da smo sve svjesniji da ono što jedemo ima golemi utjecaj na to kako izgledamo i kako se osjećamo. Iako se savjeti nutricionista razlikuju u nekim aspektima, većina ih se slaže da je, ako se želite zdravo hraniti, najvažnije da vaša prehrana bude raznovrsna i uravnotežena. No, pritom je dobro dati prednost nezasićenim mastima i složenim ugljikohidratima kao što su cjelovite žitarice, a smanjiti unošenje zasićenih masti, alkohola, šećera i soli. Naravno, potrebno je paziti i da unosite dovoljno vitamina i minerala.

Dakako, zdrava prehrana nije isto što i dijeta, ali zbog vlastitog zdravlja dobro je održavati tjelesnu težinu primjerenu vašoj dobi, spolu i visini jer povećana tjelesna težina nosi i povećan rizik od nekih bolesti. Prema tome, kao i u svemu, ono ključno je umjerenost. To kod prehrane konkretno znači da jedete onoliko hrane koliko vaše tijelo treba – ne više, ali ni manje. Ako pokušavate usvojiti zdrav način prehrane nikako nemojte preskakati obroke jer gladovanje zasigurno ne pogoduje vašem tijelu.

Osviještena prehrana znači i konzumiranje ekoloških proizvoda provjerenog podrijetla, čime činite dobro i sebi, ali i okolišu u kojem živite. Naime, hrana s predznakom „ekološka“ proizvodi se u strogo kontroliranim uvjetima. Kontrolirani biološki uzgoj namirnica podrazumijeva da u njemu nisu korišteni konvencionalni pesticidi ili umjetna gnojiva te da nisu bili podvrgnuti genetskoj manipulaciji.

Osluškujući potrebe svojih kupaca, i dm je u svoj asortiman uključio proizvode iz ekološkog uzgoja. dmBio proizvodi su prirodni, održivi te ih odlikuje visoka kvaliteta - ne sadrže pesticide, boje, umjetne arome niti konzervanse, a od 1. do 28. veljače možete ih kupiti po još povoljnijoj cijeni. Naime, za 50 bodova možete ostvariti 20 % popusta na proizvode kao što su prirodni sokovi, napitci od zobi i pira, začine i zaslađivače, žitarice i mahunarke te grickalice, a usto dobivate i atraktivnu dm torbu na dar.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju