Znanost je pokazala da kroz dan jedemo manje ako smo izloženi danjem svjetlu. Na pojavu sunca ne možemo utjecati, ali zato možemo učiniti ove male sitnice koje jamče gubitak kilograma


1. Potaknite rad metabolizma

Hidratizirajte organizam s čašom obične vode, koja će smanjiti nadutost i potaknuti rad metabolizma. Ako ste u rano jutro navikli na voćne okuse, isprobajte vodu s limunom ili limetom. Na taj način izbjegnut ćete šećer i kalorije koje se obično skrivaju u voćnim sokovima.

Započnite dan čašom obične vode i doručkom bogatim bjelančevinama te tako pokrenite sagorijevanje masnih jastučića.

2. Pojedite bjelančevine
Zdrav doručak dat će vam snagu za radni dan i zadovoljiti žudnju za masnim i slatkim zalogajima. No zalogajčići bogati bjelančevinama bit će uspješniji u tom zadatku od jednostavnih ugljikohidrata. Doručkujte zato jaje na tostu od cjelovitih žitarica, ili grčki jogurt s komadićima svježeg voća. Evo što treba napraviti prije jela ako želite smršavjeti.

3. Rastegnite se

Jeste li jedna od onih osoba koja voli dan započeti jogom, trčanjem ili nekom drugom tjelesnom aktivnošću? Bravo! Stručnjaci kažu da vježbanje potiče rad metabolizma i smanjuje napade gladi tijekom dana. Čak i ako niste tip od jutarnjih napora, i deset minuta laganog rastezanja pomoći će vam da pojačate cirkulaciju i pokrenete sagorijevanje kalorija u tijelu.

4. Prošećite do posla

Istopite dodatne kalorije tako što ćete prošetati do posla. Ako živite daleko od mjesta rada spakirajte auto ili izađite iz javnog prijevoza nekoliko stanica prije posla. Na taj način bit ćete 'prisiljeni' dodatno se kretati, što će doprinijeti vašem boljem zdravlju. Isprobajte i ovu vježbu koja zamjenjuje 1.000 trbušnjaka.

5. Spakirajte užinu kod kuće

Ponesite ručak ili užinu od kuće. Na taj način ćete spriječiti loše odluke u biranju ručka tijekom najgladnijeg perioda u danu, ali i posezanje za slatkim zalogajima te trećom šalicom kave na poslu. Želju za nezdravim zalogajima spriječit će šaka badema, jabuka s nešto maslaca od kikirikija i slični zdravi međuobroci.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju