Na spomen zumbula, mnogima je prva asocijacija prepoznatljiva ljubičasta ili plavo-ljubičasta boja ovog ranoproljetnog cvijeta. No zumbuli dolaze i u drugim bojama, poput bijele, crvene i ružičaste. Upravo ružičasti zumbuli svojom ljepotom mogu komparirati onima ljubičastima.

Galerija Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom - 11 Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom - 7 Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom - 4 +7 Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom

Zumbuli počinju cvjetati s prvim proljetnim kišama zbog čega se ovaj cvijet latinskog imena Hyacinthus, naziva još i cvijetom kiše. Cvijet koji je prema Homeru nikao iz krvi ubijenog Hijacinta, diči se i specifičnim slatko-opojnim mirisom koji će svojom intenzivnošću ispuniti svaku prostoriju u koju stavite vazu sa zumbulima.

Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom - 8 Zumbuli ružičaste boje dat će prostoru dašak romantike i vedrine (Foto: Living4media)

Lako prepoznatljivi cvjetni grozdovi sačinjeni od sitnih spuštenih latica domove čine šarenijim i optimističnijim nagovještavajući opojno i šareno proljeće. Zumbuli vole sunce, ali ne bi trebali biti u previše toploj prostoriji te ne vole previše vode. Zbog toga ih treba zalijevati u tanjurić, a ne direktno u teglicu.

Ideje kako naglasiti svu ljepotu zumbula Najljepša lica zumbula: 10 ideja kako naglasiti svu divotu zumbula

Zumbul Mirisni zumbuli: Tri trika pomoću kojih se vjesnik proljeća neće savinuti

Uz one ljubičaste, vrlo dekorativno i ljupko izgledaju zumbuli ružičaste boje koji će domu dati dašak romantike i vedrine. U ružičaste zumbule zaista je lako zaljubiti se što dokazuju i fotografije koje vas mogu inspirirati da i vlastiti životni prostor dekorirate ovim krasnim cvijećem.

Ružičasti zumbuli osvajaju svojom nježnom ljepotom - 6 Ružičasti zumbuli svojom ljepotom mogu komparirati onima ljubičastima (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju