Debeljuškasta slatkica bundeva, zvana i kraljica jeseni, još je jednom dočekala svoju sezonu. Ova povrtnica može biti i savršen rekvizit za dekoriranje doma, a mi vam donosimo 12 ideja za najljepše i najposebnije dekoracije.

Galerija

Bundeva je prozvana kraljicom jeseni zbog svojih ljekovitih svojstava jer je bogata antioksidantima i karotenom, a pogotovo vitamina C i E, zbog čega je idealna u borbi protiv srčanih bolesti, rizika od raka, očne mrene i moždanog udara. Njezino lako probavljivo meso sadrži vrlo malo kalorija, dok je u žuto-narančastim plodovima nagomilano bogatstvo minerala i vitamina.

Neka vam bundeva posluži za stvaranje najljepših jesenskih dekoracija za dom u kojima ćete uživati, a vaši gosti njima biti očarani

Ako vas okus bundeve ne privlači, tu su sjemenke ili koštice bundeve kao odličan izvor bjelančevina koje, ovisno o vrsti, sadrže do 31 posto ukupnog sadržaja sjemenke.

Bučino ulje pak sadrži velik postotak beta-karotena, vitamina E i kalija. Iako se u 100 grama ulja nalazi 900 kalorija, treba imati na umu kako je za fantastičan okus salate dovoljna tek jedna žlica.Osim što je poželjan gost na tanjuru, bundeva će divno izgledati i oko tanjura te u drugim dijelovima vašeg doma u obliku ukrasa. Od ove debeljuškaste slatkice mogu se stvoriti najljepše jesenske dekoracije za dom u kojima ćete uživati, a vaši će gosti njima biti očarani.

Ideje za dekoriranje doma s kraljicom jeseni bundevom - 1
Od ove debeljuškaste slatkice mogu se stvoriti najljepše jesenske dekoracije za dom (Foto: Living4media)


Što kažete na ideju da izdubite bundevu i u nju stavite raznoliko cvijeće, lišće i crveni glog? Kraljica jeseni neka vam posluži i za dekoriranje stola za jelo, pa primjerice u izdubljenu bundevu stavite pribor za jelo. Svaki prolaznik sigurno će zastati ispred vašeg prozora ukrašenog bundevama i bocama u boji. Od malih bundeva možete napraviti i preslatke svijećnjake. Razigrajte maštu jer ideja je stvarno puno!

Razgledajte fotografije u našoj galeriji i neka vas inspiriraju za vlastite ideje uz koje će vaš dom izgledati poput mjesta iz neke čudesne priče.

Ideje za dekoriranje doma s kraljicom jeseni bundevom - 9
Ideje za dekoriranje doma s kraljicom jeseni bundevom - 9 (Foto: Living4media)