Samoljepljiva kirurška traka ne propušta zrak, ne nadražuje kožu i obično se koristi za pričvršćivanje obloga na rane, raznih cjevčica i katetera. No ona ima i neke druge 'neslužbene' upotrebe u kojima će osobito uživati žene


1. Za udobnije nošenje štikli

Imate nove cipele koje bi vam mogle stvoriti žuljeve na petama? 'Kritična' mjesta prekrijete ovom ljepljivom trakom, pa tek onda obucite cipela. Traka će spriječiti zadebljivanje kože, a njena boja 'stopiti' se s vašom kožom. Zalijepite li treći i četvrti nožni prst zajedno ovom samoljepljivom trakom smanjit ćete bol u stopalima i pritisak u peti uslijed nošenja štikli.

Samoljepljiva medicinska traka smanjuje bol u stopalima uslijed nošenja štikli, sprječava nastanak bora i podočnjaka.

2. Za podizanje grudi
Zalijepite nekoliko traka ispod grudi, i tako ih stabilizirajte i podignite umjesto grudnjaka. Ovaj trik ima najviše smisla upotrijebiti kad nosite haljine, majice i bluze otvorenih leđa koje ne dopuštaju nošenje klasičnog rublja.

3. Pomaže prilikom šminkanja
Poslužite se samoljepljivom medicinskom trakom i kada želite savršeno nanijeti na kapke tuš za oči, a nemate mirnu ruku, ili niste vješti u tom make-up zadatku. Dovoljno je traku prilijepiti uz rub oka, a iznad njenog ruba povući željenu crtu.

4. Smanjuje nastanak bora
Zalijepite prostor između obrva prije nego što legnete u krevet u obliku slova X. Samoljepljiva traka držat će kožu 'na okupu', a s vremenom će spriječiti nastanak bora koje na ovom mjestu nastaju tijekom spavanja.

5. Sprječava nastanak podočnjaka

Možda zvuči neobično, ali vrijedi isprobati. Prije odlaska na spavanje, namažite lice i predio oko očiju uobičajenom kremom. Potom zalijepite samoljepljivu traku na predio ispod očiju gdje obično imate podočnjake. Pritisak će smanjiti pojavljivanje neugodnih koluta nakon buđenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju