Stan koji priča priče iz nekih prošlih, uvijek intrigantnih vremena – tako bi se najkraće mogao opisati dom našeg poznatog plesača Ognjena Vučinića koji okupira pažnju svakog gosta čim kroči u ovaj zaista originalno uređen stan u centru Zagreba. Ondje svaki gost može – ostaviti djelić sebe. Na koji način, što se sve krije u ovoj eklektičnoj oazi te kako i vi uz minimalan trošak možete vlastitom domu udahnuti novu živost i dušu otkrio nam je Ognjen

Uređenje stana ne mora biti skupo i zahtjevno. Otvorite li um i zaigrate svoju maštu, dom možete pretvoriti u zaista originalno uređeno mjesto koje će pobirati samo komplimente i oduševljavati svakoga tko u njega uđe.

A upravo takav je stan našeg poznatog plesača Ognjena Vučinića koji je svoju oazu u centru Zagrebu pretvorio u mjesto u kojem želimo zaviriti u baš svaki kut. Pažnju već na ulazu u stan privlači natpis na podu 'Mjesto za ljubljenje' koje daje do znanja da je u ovom stanu svaki gost dobrodošao.

Uređenje stana ne mora biti skupo i zahtjevno. Otvorite li um i zaigrate svoju maštu, dom možete pretvoriti u zaista originalno uređeno mjesto koje će pobirati samo komplimente

Natpis je izrađen od samoljepljive folije, a ideja je Ognjenu i njegovu cimeru Danijelu Đorđeviću, zaslužnom za uređenje stana, došla s interneta.

'Mjesto za ljubljene označeno je točno tamo gdje se naši gosti pozdravljaju, grle i ljube na dolasku ili dolasku, mjesto kod ulaza u stan', kaže Ognjen. U ovom stanu mnogi predmeti doživjeli su prenamjenu pa tako postolje za stolni nogomet, također smješteno u hodniku, služi za odlaganje sunčanih naočala. I starom kovčegu 'spašenom' s glomaznog otpada udahnut je novi život.

'Danijel je restaurirao kovčeg te je dio kovčega postao stol u dnevnom boravku, a poklopac je dobio noge iz IKEA-e te postao radni stol za računalo', priča nam Ognjen. Zidovi su ukrašeni mnoštvom slika, vlastitih fotografija, raznih ilustracija i instalacija koje čine kolekciju što se skuplja već godinama. A među tom kolekcijom obješena je i jedna truba koja je nekoć bila dio inventara kafića u Zadru koji se zatvorio.

'Većinu predmeta nalazimo na Hreliću i po gradu za vrijeme kada ljudi odbacuju stvari i čiste svoje podrume. Svaki zanimljivi komad uz malo boje i mašte dobiva novi život i svrhu' ističe Ognjen.

Koji mu je predmet u stanu najdraži?

'To vam je kao da pitate koje vam je dijete draže! Recimo da su to lampe koje su većinom ručno izrađene i po cijelom su stanu izrađene iz različitih predmeta i navečer obično stvaraju posebnu atmosferu', kaže Ognjen.

Posebno se u Ognjenovom i Danijelovom stanu osjeća i svaki gost.

'Gosti se uvijek osjećaju jako lijepo i katkad ih je teško istjerati is stana', smije se Ognjen pa dodaje:

'Uobičajeno je da se prije svakog druženja obavezno svatko tko u stan uđe prošeće i pogleda što je u stanu novo nastalo.'

Svaki gost ovaj veseli stan može obogatiti i djelićem sebe. Naime, dio zida u kuhinji obojan crnom bojom služi kao mjesto gdje se pišu poruke, rođendanske čestitke ili mjesto gdje gosti pišu svoje misli te se tako, otkriva Ognjen, sadržaj stalno mijenja.

A stan Ognjena Vučinića i Danijela Đorđevića ima i ljupki balkon o kojem smo već pisali i koji vas može inspirirati kako urediti balkon.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju