Zaboravite na dosadne popise novogodišnjih odluka! Imate li ciljeve za nadolazeću godinu, donosimo savjete kako ih lakše provesti, kao i na što sve trebate misliti želite li više uživati.


Počnite jednostavno

Koji god cilj imali pred sobom, odaberite jednu stvar koju želite mijenjati u dosadašnjim navikama kako biste krenuli prema njegovom ostvarenju. Želite li se zdravije hraniti, iz prehrane pokušajte izbaciti samo jednu namirnicu. Kasnije nastavite i s drugim stvarima, ovisno o tome što želite, no za početak već je i jedna promjena, koliko god sitna bila, važna.

Uživajte u malim stvarima
Apsolutno podržavamo odluke poput „konačno kupiti novi automobil“, no život je sastavljen od niza malih trenutaka. Ispunite ih zadovoljstvom i imat ćete dan pun užitka, pa tjedan, a zatim i takav mjesec. Cijenite male stvari – ponekad je dovoljno samo usporiti i pogledati oko sebe. Ne podcjenjujte vrijednost sitnica kao što su uživanje u jutarnjoj kavi prije svih obveza koje vas očekuju i dragocjeno vrijeme samo za sebe.

Ove godine naučite nešto novo
Kada ste zadnji put nešto napravili – prvi put? Tečaj plesa, kuhanja, učenje novog jezika, što god vas zanima, usvojiti neko novo znanje velik je užitak. Onaj osjećaj kada prvi put postignete nešto u novoj vještini, posebno ako se ranije niste mogli zamisliti kako to radite, podsjeća nas kako je sve moguće uz malo truda i upornosti.Ne planirajte sve – samo putovanja
Neke stvari u životu ne mogu se isplanirati, no putovanja, srećom, mogu! Već kad potvrdite rezervaciju, uživanje počinje, a sama pomisao na novu avanturu uveseljava, što je korisno za podizanje raspoloženja kada vam stvari ne idu od ruke ili prolazite kroz stresno razdoblje na poslu. Imate li puno vremena do putovanja, istražujte i prikupljajte informacije o mjestu koje ćete posjetiti, pronađite najbolji smještaj i saznajte što sve želite vidjeti. Ne volite li previše planirati i to je u redu, jednostavno budite otvoreni za nova iskustva!

Počnite već sada
Ne čekajte 1. siječnja ili prvi sljedeći ponedjeljak. Imate li potrebu nešto promijeniti ili pak dodati životu novu dimenziju, krenite čim ste to osvijestili. Kada ste motivirani osjećajem koji nije nametnut izvana, veća je i vjerojatnost kako ćete biti uspješniji u provođenju novih odluka. Počnete li odmah, također ćete izbjeći nepotrebni stres koji nastaje kada nešto trebate početi raditi 'preko noći'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju