Pravi muškarci ne preskaču žensko zadovoljstvo u spavaćoj sobi, i znaju da je ono ključno za dobar seksualni život oba partnera.

Korak 1: Opuštanje

Statistika pokazuje da samo 11 posto žena doživljava orgazam prilikom prvog seksa s partnerom, za razliku od 67 žena koje isto postižu nakon šest mjeseci veze. Ovaj podatak ne čudi seksologe koji tvrde da je za doživljavanje ženskog orgazma najvažniji njihov mozak, odnosno razina opuštenosti koju osjećaju s partnerom.

Većina žena ima neku vrsta kompleksa vezanih uz tijelo, zbog kojih se ne može opustiti u spavaćoj sobi. Zato je važno razoružati ženu iskrenim komplimentima i divljenjem prema njenom tijelu. Rečenice: Obožavam tvoje bokove, guzu, noge, kožu, usne, kosu... (dopunite po individualnim preferencijama) dobar su početak.

Ako žena inzistira na ugašenim svjetlima, poslušajte njene želje, jer će se tako osjećati zaštićenom i sigurnijom. Duga predigra s mnogo maženja i ljubljenja također će pomoći, a napetosti ćete se riješiti ako zavođenje započnete dugom masažom cijelog tijela.

'Statistika pokazuje da samo 11 posto žena doživljava orgazam prilikom prvog seksa s partnerom, za razliku od 67 žena koje isto postižu nakon šest mjeseci veze.'

Korak 2: Pritiskanje pravih "gumbi"

Čak 67 posto žena priznaje da je barem jednom u životu lažirala orgazam. Pritom je 78 posto žena to učinilo kako bi izbjegli razočaranje partnera, 47 posto jer je željelo usrećiti partnera, a 25 posto jer partner nije znao što radi.

Poznavanje ženskog tijela je imperativ u zadovoljavanju. Zato seksolozi potiču žene da samostalno otkrivaju stvari koje ih pale tijekom masturbacije (te iskreno priznaju te okidače svojim partnerima), a muškarce se potiče da samostalno istraže te 'gumbe' zadovoljstva tijekom predigre.

Ženske erogene zone se prostiru sve od vrata i potiljka preko grudi i spolovila do unutrašnje strane bedara do nožnih prstiju, a gumbi se 'aktiviraju' nježnim dodirivanjem i stiskanjem, lizanjem, sisanjem te grickanjem.

Korak 3: "Manipulacija" klitorisa

Činjenica 1: Većina žena ne može dosegnuti orgazam samo kroz penetraciju.
Činjenica 2: U ženskom klitorisu se nalazi čak 8000 živčanih završetaka.
Adekvatna stimulacija klitorisa najbolji je i najjednostavniji put do ženskog orgazma.

Ovaj anatomski "gumbić" pravo je vrelo zadovoljstva ako ga znate "manipulirati" na odgovarajući način. Iako se većina i oblik klitorisa razlikuje od žene do žene (kao i omiljeni način dodirivanja), većina uživa u kružnim pokretima prstima i jezikom koji završavaju gornjem lijevom dijelu 'gumbića'.

Žestoko ubadanje jezikom po sredini klitorisa nije ugodna pojava i neće ženu dovesti do brzog zadovoljstva. Stručnjaci umjesto toga preporučuju nježno istraživanje ženskog spolovila koje uključuje izmjenu mokrih poljubaca po vrhovima bedara, preponama, usnama ženskog spolovila (labia) te klitorisa, te paralelna čulna istraživanja s prstima i/ili igračkama za odrasle.

Povrh svega važno je birati seksualne poze u kojima je klitoris na dohvat ruke odnosno one koje omogućavaju paralelnu stimulaciju ženskih erogenih točaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju