Cristina Diaz u godinu je dana smršavjela 45 kilograma, odnosno sa 110 spustila se na 65 kilograma. Na svojem Instagram profilu redovito daje savjete kako ostvariti svoje ciljeve vezane uz težinu

Christina Diaz iz Miamija izgubila je 45 kilograma u 365 dana, te pokrenula Instagram profil po imenu cristina100down kako bi drugim osobama dala motivaciju za promjenu životnih navika.

Ova 27-godišnjakinja svoj veliki uspjeh zahvaljuje paleo prehrani koja se temelji na hrani koje su bile dostupne i u pretpovijesno vrijeme.

Na njenom jelovniku naći će se mnoštvo svježih namirnica poput voća i povrća koje kombinira uz nemasne bjelančevine poput lososa ili piletine pripremljene s minimalnom termičkom obradom.

Sama priznaje da povremeno prekrši načela paleo prehrane, pa u salatu stavi kakav komadić sira, a ‘onih dana u mjesecu’ ne može odbiti niti čokoladu ili tjesteninu.

‘Ja sam najbolji dokaz da ne trebate posvećivati previše pažnje na broj kilograma. Mojih 65 kilograma na 162 centimetara visine izgleda drugačije nego kod neke druge osobe.

Svatko je drugačije građen i nosi težinu na drugi način, pa nema smisla biti rob vage. Oslobodite se i provodite nov način prehrane i vježbanja, bez provjeravanja stanja na vagi.’

Cristina je u također primijetila da je za redovito fotografiranje ključno za održavanje motivacije u dugotrajnom procesu gubitka kilograma.

Osjećam zadovoljstvo kad primjetim promjene na svojem tijelu. Upravo zato važno je bilježiti svaki uspjeh, jer fotografije prije i poslije mogu biti veliki podstrek kada osjećate da ste izgubili motivaciju za dalje.’

Kada vidim da se moje tijelo mijenja svakoga tjedna osjećam se zadovoljno. Upravo zato važno je fotografirati svoj napredak, jer prizori prije i poslije mogu vam povratiti izgubljenu motivaciju.'

Dakako, važan dio njene fizičke transormacije očituje se u fizičkoj aktivnosti. Cristina je unajmila privatnog trenera s kojim vježba nekoliko dana u tjednu, o čemu će reći:

Ako nemate izazov, nema ni promjene. Morate proći kroz teške situacije i doživjeti bol da biste vidjeli rezultate.’

Na početku njenog puta osamdeset posto činio je kardio trening poput trčanja ili izvođenja vježbi na eliptičnom trenežeru, a ostatak je bio posvećen laganom dizanju utega, te vježbama za učvršćivanje trbuha i stražnjice.

‘Sada je situacija potpuno suprotna. Oko osamdeset posto mojeg treninga vezano je uz dizanje utega i učvršćivanje tijela, a samo 20 posto kardio vježbi. Ne želim više gubiti težinu, pa sam se posvetila na izgradnji mišića. Uglavnom se koncentriram na donji dio tijela poput bedra i stražnjice.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju