Način na koji hodate može otkriti neke tajne o vašem karakteru te intimnim pitanjima, iako možda ne želite te informacije podijeliti s javnošću. Saznajte što sve poručuje duljina vašeg koraka, način kretanja te ljuljanje zdjelice


1. Osoba ste koja mnogo brine

Visoka koncentracija tjeskobe kod pojedinca može se prepoznati po načinu njegovog hodanja, otkrila je nedavna studija objavljena u časopisu 'Cognition'. Istraživači sa sveučilišta u Kentu do ove su spoznaje došli kad su stavili povez preko očiju sudionika studije i zatražili ih da hodaju ravno prema cilju koji su im netom prije pokazali. Istraživači su otkrili da nervoznije osobe u hodu češće skreću ulijevo što se pripisuje aktivnosti u desnoj strani mozga koji je povezan s povećanom tjeskobom.

Muškarcima su najprivlačnije žene koje ovuliraju, a to im poručuju njihovi tajni pokreti tijela, otkrila je studija objavljena u časopisu Personality and Individual Differences.

2. Ovulirate
Ovulacija odnosno spremnost jajašaca za oplodnju može se prepoznati i kroz hod žene. Studija objavljena u časopisu 'Personality and Individual Differences' istaknula je da se muškarcima najviše sviđaju žene tijekom ovulacije.

Njemački su istraživači snimali pokrete 48 žena u njihovim najplodnijim i najmanje plodnim danima, a potom dali te snimke muškarcima te iz zatražili da ih ocijene s obzirom na njihovu atraktivnost. Muškarci su nesvjesno davali najviše ocijene ženama tijekom ovulacije, zbog čega se vjeruje da žene šalu tajne signale o svojoj plodnosti kroz pokrete tijela.

3. Osoba ste koja postiže orgazme
Istraživači u Belgiji otkrili su da žensko tijelo šalje i tajne signale o tome jesu li postigle vrhunac, odnosno mogu li doživjeti vaginalni orgazam. Studija objavljena u časopisu 'Journal of Sexsual Medicine' uspoređivala je seksualnu povijest zdravih žena koje to mogu i ne mogu učiniti tijekom seksualnog odnosa.

Seksolozi su proučavali hod žena, te su u 81.25 posto slučajeva uspješno detektirali osobe koje mogu postići vaginalni orgazam. Objasnili su da su veća pokretljivost zdjelice i dugi koraci neki od znakova koji upućuju na sposobnost postizanja vaginalnih orgazama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju