Traženje idealne vjenčanice za svaku je mladenku predivno, ali i stresno iskustvo. Najveća dilema najčešće je oko toga koji kraj haljine izabrati, ali stvar je zapravo vrlo jednostavna – treba tražiti onaj kroj koji najbolje odgovara građi tijela. Savjeti u nastavku teksta pomoći će vam da puno lakše i s manje stresa pronađete vjenčanicu koja će vam stajati kao salivena

Galerija Svaka mladenka pažljivo će izabrati svoju savršenu vjenčanicu Vjenčanica čiji kroj odlično pristaje ženam kruškolike građe tijela Vjenčanica čiji kroj odlično pristaje ženama s velikim grudima +4 Vjenčanica čiji kroj odlično pristaje ženama punije građe Ako je vaše tijelo kruškolikog oblika...
...vjenčanica čiji se donji dio širi u oblik slova A te počinje od prirodne linije struka. Duga je do poda te struk čini užim. Počinje se širiti odmah iz struka tako da ne leži na bokovima i bedrima. Neka haljina bude od čvršćeg materijala poput satena ili tafta koji ne prianja uz tijelo.

Tanke naramenice i V izrez na gornjem dijelu haljine također će naglasiti vitki torzo.

Ženama s malim grudima pristaje vjenčanica s bogato ukrašenim gornjim dijelom, a ženama s velikim grudima haljina čiji će gornji dio malo stisnuti grudi i držati ih na mjestu

Ako imate velike grudi...
...haljina čiji će gornji dio malo stisnuti grudi i držati ih na mjestu. Ona će istaknuti vaše lice i diskretno naglasiti dekolte. Želite li haljinu bez naramenica, izaberite model čiji rub izreza nije skroz ravan nego je srcolikog oblika jer će s ravnim izrezom grudi izgledati još veće.

Također, pazite da u predjelu grudi haljina nema sjajne materijale, kao što su organza, saten ili svila, jer oni dodaju volumen.

Ako ste punije građe...
...haljina koja se počinje širiti odmah ispod grudi u slovo A te je dužine do poda. Obratite pažnju na to da haljina nije rezana na grudima nego ispod njih te da nije plisirana jer će tada podsjećati na trudničku haljinu. Također pripazite da donji dio haljine nije preširok jer će vam u suprotnom dodati kile. Preporuča se da materijal ne bude previše lepršav nego čvršći poput satena.

Ako ipak ne možete odoljeti romantičnom izgledu lepršavih tkanina, izaberite haljinu s čvršćom bazom i gornjim dijelom od vezenog tila.

Ako je vaše tijelo u obliku jabuke...
...oko najužeg dijela struka zavežite deblju vrpcu i nosite haljinu koja se širi u slovo A. Gornji dio neka bude bogate teksture, ukrašen detaljima od svile ili čipke, i uskog kroja što će mu dati izgled korzeta. Vitkijima će vas učiniti i dublji dekolte u obliku slova V.

Izbjegavajte haljine sirena kroja jer će one istaknuti najširi dio vašeg tijela, trbuh, dok će najuži dio, noge i koljena, sakriti.

Najveća dilema najčešće je oko toga koji kraj vjenčanice izabrati, ali stvar je zapravo vrlo jednostavna – treba tražiti onaj kroj koji najbolje odgovara građi tijela.

Ako ste visoki...
...haljina koja će vam napraviti jednostavnu siluetu. Visoke žene trebale bi naglasiti svoj oblik tijela i svaki dio haljine trebao bi reflektirati vašu visinu. Na primjer, ako vjenčanica ima duge rukave oni bi trebali biti duljine ispod zapešća, a haljina bi se iza trebala vući po podu.

Ako ste niski...
...vjenčanice sirena kroja i one umjerena A kroja. Savjet je i izabrati vjenčanicu čija linija struka počinje iznad prirodne linije vašeg struka kako bi se donji dio haljine činio dužim što će i vas učiniti višima. Što se tiče tkanine, možete birati razne tkanine, a odlično će vam stajati i one visokoga sjaja.

Detalji bi pak trebali biti minimalni i ograničeni samo na gornji dio haljine. Izbjegavajte haljine princeza kroja jer bi vas on mogao "pojesti".

Ako imate male grudi...
...vjenčanica s bogato ukrašenim gornjim dijelom, na primjer, svilenom trakom. Dodatna tkanina dodat će vam obline tamo gdje treba. Lagano podstavljeni gornji dio haljine također će pomoći. Naravno, uvijek možete nositi i grudnjak koji će učiniti grudi većima, ali ako je haljina bez naramenica ili otvorena na leđima izborom grudnjaka mogli biste biti ograničeni. U tom slučaju probajte ljepljivi silikonski grudnjak koji ima samo košarice. Pogledajte i 10 najpoznatijih vjenčanica svih vremena.
Vjenčanica čiji kroj odlično pristaje ženama građe tijela u obliku jabuke Vjenčanica čiji kroj odlično pristaje ženama građe tijela u obliku jabuke (Foto: Guliver/Thinkstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju